arrow_upward

1 Coworking: Utrecht

Op deze pagina vind je beschikbare coworking spaces in Utrecht. Gebruik onderstaande zwarte zoekbalk om je zoekopdracht te specificeren en klik op een locatie voor meer informatie.Lees meer

Creëer zoekagent

Volledigoverzicht

Bestel meer informatie

Gratisenvrijblijvend

Contactpersoon

Coworking spaces: Utrecht is het centrale middelpunt

Utrecht ligt in de gelijknamige provincie in het hart van Nederland. De stad heeft een inwonertal van bijna 340.000 inwoners en is daarmee de vierde grote stad van Nederland. De stad is met 3 universiteiten (waaronder de toonaangevende Universiteit Utrecht, een van de oudste en grootste universiteiten van Nederland) en 66.000 studenten een echte universiteitsstad. Niet alleen mag de stad rekenen op een constante instroom van studenten, er blijven ook steeds meer jongeren in de stad wonen na het afronden van hun studie. Hierdoor heeft de stad een relatief jonge beroepsbevolking.

De werkgelegenheid, de centrale ligging, de huisvestingsmogelijkheden, het internationale karakter en de vele voorzieningen maken Utrecht dan ook een aantrekkelijke plek om te wonen en te werken. Ook voor ondernemers en bedrijven die op zoek zijn naar een coworking space heeft Utrecht veel te bieden.


Flexibele coworking spaces: Utrecht loopt voorop

Niet alleen veel studenten en young professionals vestigen zich in de stad, ook veel bedrijven kiezen Utrecht als vestigingsplaats. De economische situatie van de regio is niet alleen sterk en evenwichtig, maar is ook een hard groeiende economie. Dat de Domstad het goed doet, is niet alleen op nationaal niveau merkbaar. Ook ten opzichte van andere Europese landen loopt de stad voorop; Utrecht is zelfs tot tweemaal toe uitgeroepen als de regio met de grootste concurrentiekracht van de Europese Unie en laat daarbij andere economisch sterke steden als Londen en Stockholm achter zich. Dit alles maakt Utrecht een perfecte plek om je als bedrijf of ondernemer te presenteren vanuit een van de vele coworking spaces die er te huur zijn. Op zoek naar een centraal gelegen coworking space: Utrecht is het middelpunt.

Utrecht ligt centraal in Nederland en biedt veel mogelijkheden

Utrecht heeft een zeer centrale ligging in het centrum van Nederland. De luchthaven Schiphol ligt nabij, de stad wordt omgeven door een goed snelwegennetwerk en beschikt over een uitstekend netwerk van openbaar vervoer. Dit is een bijkomend voordeel voor ondernemers, die op zoek zijn naar een ruimte voor coworking spaces in Utrecht. Vanwege de ligging en de uitstekende bereikbaarheid staat de Domstad ook bekend als congressen-, beurzen- en evenementenstad. De locatie bij uitstek hiervoor is, de op loopafstand van het Centraal Station gelegen, Jaarbeurs. Het Jaarbeursplein en het gehele gebied eromheen is een gewilde vestigingslocatie voor bedrijven en met de komst van het nieuwe WTC, wat in 2018 gereed zal komen.

Hiermee krijgt de stad er een nieuw internationaal ontmoetingscentrum bij. Het nieuwe kantorengebouw zal naar verwachting veel nieuwe internationale bedrijven aantrekken en dit zou mogelijk ook als gevolg kunnen hebben, dat er in dit gebied nieuwe business centers bijkomen, waar coworking spaces te huur worden aangeboden.

 

Veel mogelijkheden voor coworking: Utrecht speelt in op groei

Utrecht groeit niet alleen hard in economisch opzicht, maar ook het inwoneraantal blijft stijgen. De stad verwacht in 2027 door te groeien naar een inwonertal van 400.000. De gemeente speelt hierop in door niet alleen veel nieuwe woningen, kantoren en bedrijfsruimtes te bouwen, maar richt zich ook op uitbreiding en verbetering van bestaande voorzieningen. De laatste jaren is hard gewerkt aan de uitbreiding van het hele stationsgebied. Ook het Centraal Station zelf is uitgebreid, waardoor het in staat is om de huidige, en de in 2030 verwachte, capaciteit van 100 miljoen reizigers per dag te verwerken. Dit is een pluspunt voor bedrijven en ondernemers, die op zoek zijn naar een coworking space in deze stad.

Coworking spaces – Utrecht biedt toplocaties

Utrecht heeft een groot aantal kantoorlocaties en bedrijventerreinen, die op verschillende locaties van de stad liggen, zoals in het centrum (nabij het Centraal Station), maar ook aan de rand van de stad, langs de rijkswegen de A2 en de A12, zijn bijzondere business centers met coworking spaces te huur. Naast het eerdergenoemde WTC verrijzen er ook in andere delen van de stad nieuwe gebouwen waar zich nieuwe mogelijkheden voordoen voor nieuwe kantoren met coworking spaces in Utrecht.

star
star
star
star
star
4.0 uit 5 / 1 stemmen
Je zoekopdracht leverde geen resultaat op
Sorteer op
format_list_bulleted
apps
Toon aantal