Introductie

Maastricht is de hoofdstad van de provincie Limburg en is met meer dan 122.000 inwoners ook direct de grootste stad die in Limburg te vinden is. De stad met een lange geschiedenis is gelegen aan de Maas en de Jeker die in de Maas uitmondt. Maastricht heeft een oppervlakte van 60 vierkante kilometer en ligt als één van de weinige steden in Nederland op beide oevers van een rivier.

Maastricht is internationaal bekend geworden door de bijeenkomst van de Europese Raad in 1991 waar het Verdrag van Maastricht het resultaat van was, deze werd bepalend voor de toekomst van de Europese Unie.

Daarnaast komen ongeveer drie miljoen mensen per jaar als toerist naar de stad toe, meestal om te kijken naar de vele ondergrondse gangen en grotten die in dit gebied te vinden zijn. De vele kilometers die onder de grond afgelegd kunnen worden, zijn voor veel mensen een complete verrassing. De rijke geschiedenis van Maastricht is nog altijd goed te zien, maar heeft ook lange tijd gezorgd voor grote problemen omdat de historische stad niet buiten de stadsmuren kon bouwen.

Hoewel Maastricht helemaal in het zuiden van Nederland ligt, heeft het goede verbindingen met de rest van Nederland. Het wordt tegenwoordig ook gezien als de ideale plaats voor een internationaal business center in Maastricht, omdat het ook goede verbindingen heeft met de rest van Europa. Het ligt namelijk op korte afstand van Duitsland, maar ook op korte afstand van grotere steden in België. Daarnaast wordt Maastricht getypeerd door het vele groen dat binnen de stad te vinden is, maar ook buiten de stad is veel natuurschoon te vinden.

Geschiedenis

Maastricht is een stad met een lange geschiedenis, waarvan nog veel elementen in de stad zelf te vinden zijn. Zo was dit één van de eerste plaatsen in Nederland waar mensen woonden, archeologen hebben resten gevonden van een beschaving die ongeveer 250.000 jaar geleden in deze streek geleefd heeft. In de tijd van de Romeinen was Maastricht een zeer belangrijke stad vanwege de brug over de Maas, die goed bewaakt werd omdat de brug van groot strategisch belang was.

Het opblazen van deze brug kon in de Tweede Wereldoorlog niet verhinderen dat de Duitse bezetter de stad binnen zou vallen. De echte schade aan de stad kwam later, toen de Geallieerden de stad moesten bombarderen om een einde te maken aan de Duitse overheersing. Hierbij gingen veel levens verloren, daarnaast werden veel woningen in puin gelegd, waardoor er een directe woningnood ontstond.

Deze woningnood was overigens niet nieuw voor de stad. Tot 1867 was Maastricht een vestingstad, wat in feite betekende dat de stad niet uit kon breiden buiten de stadsmuren. Dit zorgde voor een achterstand ten opzichte van de overige steden in Nederland. Het aantal bedrijven bleef achter, en ook het aantal inwoners van de stad had al snel het maximum bereikt.

Deze problemen werden aangepakt na de Tweede Wereldoorlog. Na de vernietigingen besloot de stad om versneld woningen te bouwen op grote schaal, om zo meer mensen plaats te kunnen bieden en meer bedrijven aan te trekken. Dit werd met succes gedaan en zorgde voor een snelle groei van de Limburgse stad. Dit is mede te danken geweest aan de komst van de universiteit in 1974, die zorgde voor meer banen in de dienstensector en meer diversiteit onder de inwoners van Maastricht. Dit zorgde uiteraard ook weer direct voor een stijgende vraag naar woonruimtes.

Infrastructuur

Maastricht ligt in het zuiden van Limburg en daarmee is het geen stad die centraal in Nederland ligt. Toch zijn er genoeg verbindingen vanuit en naar Maastricht. De E25 is bijvoorbeeld een belangrijke verkeersader, maar ook de A2, A79, N2 en N278 zorgen ervoor dat het gemakkelijk is om met de auto van en naar een business center in Maastricht te komen.

Een gevolg hiervan is dat Maastricht niet alleen goed verbonden is met de rest van Nederland, maar ook korte lijntjes heeft met andere landen, zoals Duitsland en België. Dit maakt een business center in Maastricht een gewilde doelstelling voor bedrijven die op grotere schaal willen gaan ondernemen, zeker wanneer er een internationale doelstelling is binnen de onderneming.

Het zijn niet alleen de snelwegen en de autowegen die zorgen voor een goede verbinding. De stad Maastricht is ook goed aangesloten op het spoorwegnetwerk. Zo zijn er directe verbindingen met Sittard en Eindhoven, Heerlen en ook met Luik. Op dit moment wordt er ook gewerkt aan een sneltramverbinding tussen Maastricht en Hasselt, waardoor Antwerpen ook eenvoudig te bereiken zal zijn vanuit Maastricht.

Daarnaast zijn er ook nog eens tientallen lijnbusverbindingen van en naar Maastricht. De infrastructuur van Maastricht is dus ideaal voor veel ondernemers en voor mensen die zich snel willen kunnen verplaatsen tussen verschillende steden, of verschillende landen.

Kantoor- en winkelwezen

Maastricht is een belangrijke industriestad in Europa en sinds 1974 is dankzij de komst van de universiteit veel veranderd in de stad. Maastricht, de stad die niet buiten de vestingmuren kon groeien en die problemen had om mensen aan te trekken, is nu een stad waar ondernemers graag een pand willen hebben.

Een business center in Maastricht is gewild om veel redenen, waarvan er al een flink aantal genoemd zijn, maar ook vanwege de cultuurhistorische waarde van de stad, het beschermde stadsgezicht en de grote hoeveelheden groen die binnen en buiten de stad liggen. Daar komt nog eens bij dat Maastricht een dynamische stad is, waar veel te doen is voor veel mensen, waaronder bedrijven. Dit is goed te zien aan het grote aantal jonge bedrijven dat te vinden is in Maastricht, en dat ook gestaag is blijven stijgen de laatste jaren.

 

Winkels in Maastricht

 

Wanneer het gaat om winkelen in Maastricht, dan moeten eerst de markten genoemd worden. Elke woensdag en elke vrijdag zijn er markten in de stad waar je alles direct vers kunt kopen van de marktlui. Er zijn veel kraampjes, er is veel te eten en te drinken en de sfeer is moeilijk te evenaren door markten in andere steden. Zeker bij goed weer zijn de markten een aanrader voor het winkelend publiek, hier vind je namelijk meer waren voor minder geld, en een bijzondere sfeer die kenmerkend is voor Limburg.

Wil je liever op zoek naar winkelstraten, dan heb je een flinke keus. De Grote straat en de Kleine straat zijn de meest bekende winkelstraten. Mag het iets meer exclusief zijn, dan zijn de Stokstraat en de Maastrichter Smedenstraat een echte aanrader. Hier zijn veel winkels te vinden die meer exclusieve producten aanbieden.

In alle winkelstraten zijn overigens genoeg eetgelegenheden te vinden, zij zijn dus ook een bezoek waard wanneer je alleen op zoek bent naar goed eten voor een goede prijs, want ook daar staat Maastricht bekend om.

Uiteraard zijn er ook verschillende winkelcentra waar veel winkels zijn. Goede voorbeelden hiervan zijn de nieuwe en moderne winkelcentra in Maastricht, zoals Entre Deux en het Mosea Forum, maar er zijn uiteraard ook winkelcentra die al langer aan de naam gewerkt hebben. Deze winkelcentra zijn zeker een aanrader wanneer er veel verschillende dingen gekocht moeten worden. Hier vind je namelijk een groot aantal winkels bij elkaar, met de mogelijkheid om direct even een hapje te eten tijdens het doen van de inkopen.

Koopkracht

Het gemiddelde persoonlijke inkomen en het besteedbaar inkomen per huishouden is een goede graadmeter voor de koopkracht binnen een stad. Op dit gebied scoort Maastricht relatief weinig punten. Het gemiddeld persoonlijk inkomen ligt in Maastricht namelijk rond de €2.000 lager per jaar dan het Nederlands gemiddelde. Dit gemiddelde persoonlijke inkomen ligt echter wel weer €1.000 per jaar hoger dan het gemiddeld persoonlijk inkomen binnen de regio Zuid-Limburg.

Wordt er gekeken naar het besteedbaar inkomen per huishouden, dan wordt het beeld niet heel anders. Gemiddeld is dit in Maastricht rond de €4.000 per jaar lager dan het gemiddelde in Nederland. Ook is het duidelijk dat het leven in Maastricht duurder is dan in de rest van Zuid-Limburg. Het besteedbaar inkomen per huishouden ligt namelijk €1.000 per jaar lager dan het gemiddeld besteedbaar inkomen per huishouden in Zuid-Limburg, terwijl het inkomen er juist hoger ligt. Hierbij moet wel vermeld worden dat het gat een stuk kleiner is wanneer er alleen gekeken wordt naar eenpersoonshuishoudens. Hier is het gemiddelde gelijk aan het gemiddelde in Zuid-Limburg, en slechts €1.000 per jaar lager dan het gemiddelde in Nederland als geheel.

Een goede deelverklaring voor deze cijfers is het grote aantal studenten in de stad. Wanneer er naar werkloosheid gekeken wordt en het aantal uitkeringen in deze stad, zijn er namelijk geen opvallende verschillen met de Nederlandse gemiddelden.

Parkeergelegenheden

Met de auto naar Maastricht komen, dat zal het probleem niet zijn met de vele snelwegen en autowegen. Het parkeren van de auto kan een heel ander verhaal zijn. Veel steden in Nederland zijn immers goed bereikbaar met de auto, maar hebben beperkte parkeergelegenheden of hebben grote gedeeltes van de stad die afgeschermd zijn voor gemotoriseerd verkeer. In Maastricht valt dit relatief gezien nog mee. In de binnenstad en rond de binnenstad zijn parkeerplaatsen te vinden met een beperkte parkeertijd, doorgaans mag je hier afhankelijk van de locatie één tot vier uur staan. De tarieven liggen net onder de €3 per uur en gelden van 08:00 tot 18:00 uur. Op donderdagen moet er betaald worden tot 21:00 uur en op koopzondagen gelden de tarieven tussen 12:00 en 17:00 uur.

Wil je goedkoper parkeren en vind je het geen probleem om een stukje te moeten lopen, dan kun je terecht op de vier Park en Wal terreinen. Deze liggen op ongeveer 10 minuten lopen van het centrum. De route richting het centrum staat met bordjes aangegeven. Hiernaast kan er in Wyck en Céramique gratis geparkeerd worden, net als op het P+R Station Maastricht Noord.

Is lopen geen optie en betaal je liever wat meer om je auto onder dak te kunnen zetten, dan zijn de verschillende parkeergarages de moeite van het vergelijken waard. Er zijn verschillende garages rond het centrum met tarieven die tussen de €2 en €4 per uur liggen. De Vrijthof is de duurste parkeergarage in Maastricht. De Bonnefanten parkeergarage bij het museum is het goedkoopst, maar hier is het meestal ook het drukst.

Vind je het lastig om de auto te parkeren in kleine ruimtes, of heb je al snel moeite met het rijden in drukkere gebieden? Overweeg dan eens de optie om met de trein te reizen, zeker als het station in de buurt ligt van jouw eindbestemming, zoals een business center in Maastricht.

Projecten en stadsontwikkeling

Maastricht is een dynamische stad en dat is goed te zien aan de nieuwbouwprojecten die er in de stad zijn. Zo is het Recessenpark een goed voorbeeld van de insteek van de gemeente. De saaie en grijze flatgebouwen zijn gesloopt en hebben plaats moeten maken voor moderne eengezinswoningen met een tuin en een uitzicht. Er zijn veel verschillende voorzieningen binnen één kilometer, waarmee direct duidelijk is dat er aandacht besteed is aan het project en de uitvoering ervan.

Op de agenda staat ook Malberg, ofwel Zouwdalveste. Malberg is de laatste jaren een populaire woonwijk geworden en ligt op 10 minuten fietsen van het centrum van de stad. Hier worden verschillende nieuwe woningen gebouwd en dit zou plaats moeten bieden aan 88 gezinnen. Uiteraard zijn er nog veel meer verschillende projecten in Maastricht, de stad is flink in de groei en trekt steeds meer mensen en bedrijven aan.

Voor de ondernemers liggen er ook genoeg kansen in de stad. Er zijn veel bedrijfspanden te vinden en het gemiddelde business center in Maastricht is voorzien van alle moderne voorzieningen die je nodig kunt hebben. Uiteraard zijn er ook nieuwe panden die na 2010 gebouwd zijn. Het aantal zakelijke panden dat op de planning staat van de gemeente, valt overigens sterk tegen bij het aantal nieuwe woningen. Dit heeft onder andere te maken met het bestaande aanbod in beide sectoren.

Economie en bedrijvigheid

Maastricht is een belangrijke industriestad in Europa, en is dat al een lange tijd. Glaswerk, aardewerk, papier en cement zijn producten die onlosmakelijk met de stad verbonden zijn. Dankzij de cultuurhistorische waarde en het vele groen in en rond de stad, komen jaarlijks ook miljoenen toeristen naar de stad en de komst van de universiteit in 1974 heeft gezorgd voor veel jonge mensen die in de stad zijn gaan wonen. Dit heeft ervoor gezorgd dat de bedrijvigheid in de stad flink breder geworden is de laatste jaren. Naast de grote ondernemingen die altijd al bestaan hebben, zijn nu ook veel kleinere bedrijven te vinden binnen de dienstverlening, en uiteraard binnen de horecasector.

De ondernemingen zijn verspreid over Maastricht en de regio om de stad heen. Dit betekent dat een business center in Maastricht naast de binnenstad kan liggen, maar ook in één van de buitenwijken gezocht kan worden. De vele mogelijkheden zorgen ervoor dat veel ondernemers hier een bedrijf willen starten en dat is goed te zien: Er zijn namelijk wekelijks nieuwe bedrijven die hun eerste stappen zetten vanuit een business center in Maastricht.

Hotels en overnachtingsmogelijkheden

Er zijn verschillende goede hotels in Maastricht om te overnachten. Het brede aanbod zorgt ervoor dat er veel mogelijkheden zijn, wat het makkelijker maakt om een hotel te vinden dat bij de gasten past. Zo kun je in het Apple Park Hotel in Maastricht buiten de stad in het groen overnachten. Het hotel ligt op ongeveer dertig minuten lopen van het centrum en heeft een eigen restaurant met een interessant menu en een volledige wijnkaart. Daarnaast zijn de bedden hier langer dan normaal, zodat langere mensen hier ook goed kunnen slapen.

Voor mensen die liever in het centrum willen verblijven zodat zij altijd bij de actie zijn, is het Mabi City Centre Hotel beter geschikt. Dit is een hotel waarbij de service hoog in het vaandel staat, zonder dat dit direct aan de prijs te zien is. Het hotel heeft ook een goed ontbijt om de dag op de best mogelijke manier te beginnen. Het hotel is gevestigd in de voormalige bioscoop die de naam Mabi droeg.

Een andere optie die door veel mensen gekozen wordt, is het Novotel Maastricht. Dit is een hotel met een verwarmd buitenzwembad dat van mei tot en met oktober geopend is voor de gasten. Het hotel ligt aan de rand van Maastricht en heeft een eigen restaurant met een hoge standaard. Het hotel maakt het direct makkelijk voor de gasten, want het heeft een eigen parkeergelegenheid. De gasten kunnen gebruikmaken van een gratis shuttledienst die naar het centrum van de stad rijdt, het treinstation en ook met MECC.

Het Kaboom Hotel in Maastricht zal voor de meeste mensen ook een aanrader kunnen zijn. Hier zijn namelijk verschillende soorten kamers en verschillende prijzen, waardoor het al snel makkelijker zal blijken om hier een goede overnachting te kunnen boeken. Vanwege het grote aantal hotels in de stad is het overigens nooit moeilijk om een plaats voor de nacht te vinden. Zeker buiten het centrum is vaak ruimte en zijn parkeerplaatsen aanwezig, zodat gasten ook de auto eenvoudig kwijt kunnen. In veel gevallen rijden er ook bussen van en naar het station. Het verstandig om hier van tevoren naar te informeren uiteraard, omdat dit per hotel en per dag kan verschillen. Er is altijd wel een hotel te vinden in de buurt van een business center in Maastricht.