Introductie

Maastricht is de stad waarbij alle Nederlanders direct weten welke rivier er door de stad stroomt. Dat de Jeker ook bij Maastricht in de Maas uitmondt, is minder bekend. De stad is qua inwoneraantal de grootste stad in Limburg en heeft een oppervlakte van ruim zestig vierkante kilometer.

De stad heeft een lange geschiedenis en is lange tijd een vestingstad geweest, wat de nodige voordelen opgeleverd heeft, maar de nadelen hebben zich ook laten gelden. Zo kon de stad nauwelijks uitbreiden tot in de negentiende eeuw, omdat de stadsmuren dan verplaatst hadden moeten worden.

De hoofdstad van Limburg heeft ook een universiteit. Deze werd pas in 1974 gesticht. De meeste mensen buiten de grenzen van Nederland kennen de stad vanwege het Verdrag van Maastricht dat opgesteld werd nadat de Raad hier in 1991 bijeengekomen was.

Maastricht ligt in het zuiden van Nederland, maar ligt desalniettemin toch centraal wanneer er gekeken wordt naar de verbindingen die er met andere landen zijn. Een kantoor in Maastricht is een goed idee voor de ondernemers die internationale ambities hebben.

Buitenlanders komen overigens ook met regelmaat naar Maastricht. Ongeveer drie miljoen mensen komen jaarlijks als toerist naar de stad toe om te genieten van de markten, een dagje weg, of om de vele grotten in en rond de stad te bekijken. De kilometerslange gangen die onder de grond liggen, blijven de meeste mensen verbazen. De meeste grotten en onderaardse gangen zijn opengesteld voor publiek, al kan er een kleine vergoeding gevraagd worden om bijvoorbeeld een gids mee te laten lopen.

Geschiedenis

Maastricht heeft een bijzonder lange en rijke geschiedenis. Archeologen hebben restanten gevonden van menselijke aanwezigheid, deze resten waren meer dan 250.000 jaar oud en dat geeft aan hoelang er al mensen gewoond hebben in deze regio. Wanneer er gekeken wordt naar de meer recente geschiedenis, dan speelde Maastricht een belangrijke rol in het rijk van de Romeinen. Vooral de brug over de Maas bleek van groot strategisch belang. Dit zouden de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog ook merken.

Maastricht heeft ook de eigen uitdagingen voor de kiezen gekregen. Tot in het midden van de negentiende eeuw was de stad een vestingstad. Dat betekent dat er flinke muren om de stad heen stonden om de inwoners te beschermen. Deze muren zorgden er echter ook voor dat de stad niet verder kon groeien. Dit probleem kon pas na 1870 aangepakt worden, maar toen was de achterstand al een feit. Pas vanaf 1920 werd er op grote schaal geïnvesteerd in versnelde woningbouw.

Tijdens het begin van de Tweede Wereldoorlog werd de strategisch belangrijke brug opgeblazen, maar de bezetters wisten Maastricht alsnog in te nemen. De Geallieerden zagen zich aan het einde van de oorlog genoodzaakt om de stad te bombarderen. Hierbij lieten veel mensen het leven, en veel huizen werden met de grond gelijk gemaakt.

Dit zorgde ervoor dat na de Tweede Wereldoorlog opnieuw breed ingezet moest worden op de bouw van nieuwe woningen. De redelijk recente komst van de Universiteit van Maastricht zorgde vervolgens voor meer inwoners en meer jonge mensen in de stad, wat ook leidde tot meer bedrijvigheid.

Infrastructuur

Maastricht is niet een stad die direct verbonden wordt met een goede infrastructuur, zoals Utrecht of Amsterdam. Toch ligt Maastricht wel degelijk centraal binnen een aantal knooppunten van verschillende netwerken. Via de snelwegen en autowegen is de stad bijvoorbeeld goed te bereiken.

De E25, A2, A79, N2 en N278 zijn allemaal op Maastricht aangesloten en maken het mogelijk om binnen de kortste keren in andere grote steden in Nederland te zijn. Ook is het eenvoudig om binnen de kortste keren de grens over te steken met Duitsland, en ook België ligt op een geringe afstand. Dat zorgt ervoor dat er vanuit een kantoor in Maastricht al snel internationale contacten gelegd kunnen worden.

Binnen de stad is het gemakkelijk om je te verplaatsen met het openbaar vervoer. Er zijn namelijk tientallen busdiensten die goed op elkaar aansluiten. Uiteraard bestaat de mogelijkheid van de trein ook nog. Er zijn directe verbindingen met Sittard, Heerlen en Eindhoven, maar het is ook mogelijk om direct met de trein naar Luik te reizen.

Er wordt gewerkt aan een directe verbinding tussen Maastricht en Hasselt, hier zal een sneltram gaan rijden. Dit maakt het makkelijker om vanaf Maastricht naar Antwerpen te reizen en zal zeker een groot voordeel blijken voor de inwoners van Limburg.

Kantoor- en winkelwezen

Kantoren in Maastricht

Er zijn veel steden met interessante kantoorpanden, maar een kantoor in Maastricht is net even iets meer. Het stadsgezicht is beschermd en de stad heeft veel cultuurhistorische elementen, maar heeft daarnaast ook veel groenvoorzieningen. Dat maakt het net even iets leuker om vanuit een kantoor uit het raam te kijken.

Aangezien Maastricht ook nog eens een bijzonder dynamische stad is, is het aantrekkelijk om een kantoor in Maastricht te betrekken. Er is namelijk altijd iets te doen en nieuwe bedrijven blijven zich melden op de markt. Daar komt nog eens bij dat de sfeer van Limburg moeilijk te overtreffen is, al zal je dit vooral buiten de kantooruren echt goed kunnen merken.

 

Winkels in Maastricht

Maastricht staat net als heel Limburg bekend om het leuke winkelen. Dit heeft te maken met de sfeer en de vriendelijkheid van de mensen achter de balie. De Grote en Kleine straat zijn de meest bekende winkelstraten in Maastricht, hier kun je leuk winkelen en vind je een breed aanbod aan verschillende winkels. De Maastrichter Smedenstraat is een winkelstraat waar het net allemaal even iets exclusiever is, net als in de Stokstraat.

Wie winkelen in Maastricht zegt, die moet minstens de markten noemen die elke woensdag en vrijdag gehouden worden. Hier komen mensen uit heel Limburg, maar er komen ook regelmatig mensen uit België om naar de Maastrichter markten te komen. Hier vind je veel kraampjes met veel producten, waaronder veel verse groenten en fruit.

Er zijn uiteraard ook met hoge regelmaat streekproducten te vinden en andere lekkernijen. Veel marktkooplui, een gezellige sfeer en goede prijzen, goede redenen om de markten in Maastricht eens te bezoeken.

Bij slecht weer kan het verstandiger zijn om te gaan winkelen in één van de vele overdekte winkelcentra. Deze zijn er genoeg te vinden in Limburg, maar Maastricht heeft met twee relatief nieuwe winkelcentra een modern en vernieuwend aanbod op weten te zetten. De Entre Deux en het Mosea Forum zijn de nieuwste plekken om te winkelen, en hebben een breed aanbod aan winkels. Uiteraard zijn er ook genoeg eetgelegenheden te vinden om even wat te eten tijdens het winkelen.

Koopkracht

Maastricht loopt wat achter op de rest van Nederland wanneer gekeken wordt naar het inkomen per huishouden en het besteedbaar inkomen per hoofd van de bevolking. Dit zorgt ervoor dat de gemiddelde koopkracht in Maastricht lager is dan in Nederland als gemiddelde. Het Nederlands gemiddeld ligt namelijk maar liefst €2000 per jaar hoger wanneer je kijkt naar het gemiddelde persoonlijk inkomen. Maastricht scoort overigens wel beter dan de regio van Zuid-Limburg zelf; daar ligt het persoonlijk inkomen namelijk nog eens €1000 euro per jaar lager dan in Maastricht zelf.

Het is echter veel interessanter om te kijken naar het inkomen per huishouden dat jaarlijks besteed kan worden. Dat is immers waar het geld ligt dat direct besteed kan worden. Op dit punt scoort Maastricht pas echt weinig punten, het gemiddeld besteedbaar inkomen per huishouden is namelijk bijna €4000 lager op jaarbasis dan het Nederlands gemiddelde.

Hier wint de stad het ook niet van de omliggende gebieden, Zuid-Limburg heeft gemiddeld €1000 per huishouden meer te besteden dan de stad Maastricht zelf. Wanneer je alleen kijkt naar de huishoudens met één persoon, dan valt er iets op. Hier is het Maastrichts gemiddelde gelijk aan het Zuid-Limburgs gemiddelde en slechts duizend euro lager dan de Nederlandse doorsnee.

Parkeergelegenheden

Er zijn veel steden in Nederland waar je beter niet met de auto heen kunt gaan omdat het te lastig is om de auto kwijt te kunnen in het centrum. Het is steeds vaker het geval dat auto’s uit het centrum geweerd worden, waardoor het verstandiger is om met de trein naar de stad te komen. In Maastricht valt dit sterk mee in vergelijking met andere steden in Nederland. Het is hier nog altijd mogelijk om met de auto dicht bij het centrum te komen en er zijn verschillende parkeermogelijkheden. De meeste kantoren in Maastricht hebben altijd wel een parkeergelegenheid in de buurt.

In de stad zelf is het parkeren ook nog eens relatief goedkoop. Het kost rond de drie euro per uur. Op de meeste locaties kun je de auto één tot vier uur laten staan, het is dus verstandig om de regels even te lezen die op de parkeermeters staan. Betaald parkeren geldt van acht uur ’s morgens tot zes uur ’s avond. Op donderdagen moet er betaald worden tot negen uur ’s avonds vanwege de koopavonden en op koopzondagen geldt het tarief tussen twaalf uur ’s middags en vijf uur ’s middags.

Er zijn ook mogelijkheden om de auto langer te laten staan, vaak tegen een lagere prijs per uur. Deze mogelijkheden zijn echter wat verder van het centrum af gesitueerd. Zo zijn er vier Park en Wal terreinen, deze liggen ongeveer tien minuutjes lopen van het centrum af. Het centrum is met borden aangegeven vanaf de verschillende parkeerplaatsen. In de wijken Céramique en Wyck kan gratis geparkeerd worden. Dit kan ook op het P+R Station van Maastricht Noord.

Maastricht heeft ook verschillende parkeergarages waar de auto net even iets veiliger kan staan. Hier liggen de prijzen tussen de twee en vier euro per uur, waarbij sommige van de parkeergarages ook dagtarieven aanbieden die goedkoper uit kunnen vallen. De Bonnefanten is het goedkoopste en ligt bij het museum, waardoor het hier ook vaak druk is.

De Vrijthof is de garage waar je het meest moet betalen om de auto te laten staan. Het is verstandig om even goed te kijken waar je moet zijn, om daar vervolgens je keuze op aan te passen. Een half uur extra lopen voor een besparing van twee euro is niet de meest voor de hand liggende keuze wanneer je naar een kantoor in Maastricht moet komen.

Projecten en stadsontwikkeling

Een splinternieuw kantoor in Maastricht vinden, zal een uitdaging blijken. Er zijn veel bestaande kantoorpanden en panden voor grote ondernemingen, maar er staan relatief weinig nieuwbouwprojecten op de planning wanneer het gaat om de zakelijke kant van de samenleving. Overigens is dit geen groot probleem, er zijn namelijk meer dan genoeg panden beschikbaar die direct betrokken kunnen worden. Een kantoor in Maastricht is gemakkelijk te vinden, en woonruimte zal ook het probleem niet zijn.

Er zijn namelijk wel veel nieuwbouwprojecten wanneer er naar woningen gekeken wordt. De stad investeert in nieuwe inwoners en dat betekent dan ook dat er een duidelijke groei te zien is. De nieuwe inwoners moeten ook een goede woning kunnen vinden. Dat kan in het Recessenpark. Hier zijn de flats met de grond gelijkgemaakt om zo ruimte te bieden aan nieuwe woningen met ruimte rond het huis om kinderen te laten spelen, of een tuin om lekker in de zon te kunnen zitten.

De Zouwdalveste is ook een goed voorbeeld van een project waar veel geld in gestoken is om nieuwe woningen wat meer gezicht te geven. Het ligt in Malberg, een wijk die zeer in trek gebleken is de laatste tijd. Er zijn hier veel voorzieningen voor de inwoners met veel vrije ruimte, en tegelijkertijd ligt het gebied op tien minuten fietsen van het hart van Maastricht. De Zouwdalveste moet woningen bieden voor 88 gezinnen.

Naast deze projecten zijn er nog meer nieuwbouwprojecten die door veel mensen gevolgd worden. Het is duidelijk dat Maastricht aan het groeien is en dat de woningmarkt hier op inspeelt door het aanbod sterk te verbreden en te verdiepen.

Economie en bedrijvigheid

Maastricht is een stad met een belangrijke industriële rol binnen Europa. Producten als glas- en aardewerk zijn langere tijd al belangrijk geweest. Meer recentelijk zijn cement en papier daar aan toegevoegd. De sterke groei van de stad dankzij de komst van de universiteit heeft ervoor gezorgd dat ook andere bedrijven sterk wisten te groeien, zoals de dienstensector.

Tegenwoordig zijn er veel bedrijven die een kantoor in Maastricht hebben. De stad zelf biedt veel mogelijkheden en is omringd door groenvoorzieningen en goede verbindingen met Nederland en andere landen. Het aantal ondernemingen in Maastricht is de laatste jaren dan ook sterk toegenomen en zal ook toe blijven nemen de komende jaren.

Dit heeft niet alleen te maken met de voorzieningen en mogelijkheden van de stad zelf, het heeft ook te maken met bedrijven die een kantoor in Maastricht betrekken omdat er veel bedrijven aanwezig zijn die een eigen afzetmarkt kunnen vormen voor B2B dienstverleningen.

Hotels en overnachtingsmogelijkheden

Er zijn jaarlijks drie miljoen toeristen die de stad bezoeken. Dat betekent dat er ook goede voorzieningen moeten zijn om deze mensen op te vangen. Dat is goed te zien aan de mogelijkheden om te overnachten; er zijn hier verschillende hotels en motels met een goed aanbod. Buitenplaats Vaeshartelt is één van de betere opties.

Dit hotel ligt op vijf minuten rijden van het centrum van de stad en is een landgoed dat veel op een kasteel lijkt. Het is gebouwd in de 17de eeuw en heeft een statige uitstraling, een goed ontbijt en vooral goede service voor een goede prijs. Het hotel heeft eigen parkeerplaatsen, een restaurant en eigen vijvers, fruitbomen en zelfs een wijngaard.

Het Bastion Hotel Maastricht is een optie voor de mensen die dicht op het centrum willen zitten zodat zij in de omgeving van het kantoor in Maastricht kunnen verblijven. Dit hotel heeft een eigen ondergrondse parkeergarage, zo kunnen de gasten de auto altijd kwijt. Er is een eigen fitnessruimte en een stoombad.

De centrale ligging van het hotel zorgt dat het niet alleen op korte afstand van het centrum ligt, ook het station is goed bereikbaar vanaf het hotel en de straat waaraan het hotel ligt, is voorzien van verschillende winkels en eetgelegenheden. Het Bastion Hotel heeft een eigen internationaal restaurant.

Het NH Maastricht is een prima mogelijkheid voor de zakenmensen die echt alleen voor werk in de stad zijn. Het hotel ligt op een paar honderd meter van het station en ligt daarnaast pal naast het conferentiecentrum MECC. De kamers zijn voorzien van televisie en een bureau en het hotel heeft ook een eigen fitnesscentrum.

Het hotel heeft een ideale ligging in Randwijck, met veel culturele en culinaire uitstapjes voor de mensen die daar de tijd voor kunnen nemen. Vooral de service en het vriendelijke personeel worden geprezen door de mensen die hier een overnachting geboekt hebben.

Het Crowne Plaza Hotel in Maastricht heeft een volledig eigen visitekaartje. Het heeft namelijk een groot terras met een nog veel grootser uitzicht. Het ligt namelijk aan de Maas en ligt op een kwartiertje lopen van de Vrijthof en het centrum van de stad. Het hotel heeft een eigen parkeerplaats en ligt 13 kilometer van de luchthaven Maastricht Aachen.

Het hotel heeft een eigen restaurant, maar ligt tevens in de buurt van verschillende andere eetgelegenheden zodat de gasten altijd een brede keuze hebben. De receptie van dit hotel is 24 uur per dag geopend, zodat het altijd mogelijk is om snel hulp te krijgen, in te checken of te vertrekken.