Introductie

Hoewel Rotterdam niet de hoofdstad van Nederland is, is het wel één van de belangrijkste steden in Nederland. De stad ligt in het handelshart binnen de Randstad en heeft een oppervlakte van maar liefst 319 vierkante kilometer. Hiervan is 112 vierkante kilometer water en dat geeft al aan hoe goed de havenstad met de rest van de wereld verbonden is.

Wie door Rotterdam loopt, zal merken dat het een stad is met een zeer modern stadsgezicht. Dat heeft alles te maken met de Tweede Wereldoorlog. Rotterdam is vooral een stad die door middel van een goede infrastructuur zeer geschikt is voor de internationale handel. De Rotterdamse haven speelt hierbij uiteraard een grote rol.

Rotterdam is uiteraard ook bekend geworden door de gezellige binnenstad met de Koopgoot, en de verschillende bruggen die het mogelijk maken om de vele rivieren over te steken, waaronder de Nieuwe Maas, de rivier die zowel op de Rijn als de Maas aangesloten is.

Daarnaast is de stad ook bekend van de vele wolkenkrabbers en de wijken die binnen de kortste keren uit de grond opgetrokken werden tijdens de woningnood in de jaren ’50 toen Rotterdam de naam kreeg van de werkersstad. Tegenwoordig heeft de stad een nieuwe naam. Internationaal wordt er met ‘Manhattan aan de Maas’ verwezen naar Rotterdam.

Ongeveer 50% van de bevolking van Rotterdam is van allochtone afkomst. De stad is een smeltkroes van culturen geworden nadat veel immigranten naar de havenstad kwamen op zoek naar werk en een toekomst vol mogelijkheden. Op dit moment betekent dit vooral dat er veel verschillende mensen in de stad wonen, met veel culturen en veel geloven.

Ook in de dorpen rond Rotterdam is dit goed te merken, dit is de plek waar de huizen iets goedkoper zijn. Dankzij de goede verbinding is het toch mogelijk om gemakkelijk, snel en goedkoop naar de stad te reizen.

Geschiedenis

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de toekomst van Rotterdam besloten in een aantal dagen. De Duitsers vielen de stad aan, maar kwamen niet ver vanwege het gewapend verzet. De Duitsers dreigden met een bombardement op de stad en voegden woord bij daad nadat het verzet en de Nederlandse regering niet overgingen tot capitulatie.

Het gevolg was een bombardement met een verwoestend gevolg: De volledige binnenstad van Rotterdam werd in minder dan een uur in puin gelegd. De branden zorgden voor de volledige vernietiging. Toen de Duitsers dreigden om ook Utrecht te bombarderen, besloot de Nederlandse overheid de witte vlag te hijsen.

Al tijdens de Tweede Wereldoorlog werd er in Rotterdam begonnen met het ruimen van het puin. De smeulende brokstukken werden in de Schie geschoven en er werden plannen ontwikkeld om de stad te herbouwen. Dit gebeurde grotendeels na het einde van de Tweede Wereldoorlog. De gemeente koos hierbij voor een volledig nieuwe weg.

De beschadigde gebouwen werden afgebroken en de vernietigde gebouwen werden niet in originele staat herbouwd. De gemeente koos ervoor om een volledig nieuw en modern centrum op te zetten met moderne gebouwen. Het verleden van de stad kwam hierbij zo goed als te vervallen, alles werd nieuw opgebouwd in een nieuwe en frisse stijl. Dit zorgde aanvankelijk voor flinke verzetten en veel weerstand, maar tegenwoordig weten we niet meer beter.

De periode na de Tweede Wereldoorlog stond tevens in het teken van de woningbouw. Veel woningen waren vernietigd tijdens de oorlog en de grote toestroom van immigranten in de jaren ’50 zorgde ervoor dat nieuwe wijken en flatgebouwen met haast gebouwd moesten worden.

Dit is nog altijd goed te zien in de wijken die rond het centrum liggen, maar ook in de buitenwijken van de stad Rotterdam is nog goed te zien dat er zoveel mogelijk woningen gebouwd moesten worden om de mensen te kunnen huisvesten.

Infrastructuur

Er zijn bijzonder veel bedrijven met een business center in Rotterdam. Dat heeft een goede reden, de stad is namelijk bijzonder goed bereikbaar. Zo kan de stad goed met de auto bereikt worden. De A4, A13, A15, A16, A20 en A29 zijn allemaal op Rotterdam aangesloten, waarbij de A4, de A15, de A16 en de A20 zelfs onderdeel uitmaken van de ring rond Rotterdam.

De uitdaging is echter niet het bereiken van de stad, de echte truc is met de auto naar de stad te komen en de auto ergens te kunnen parkeren. Dat is de grootste uitdaging, maar de betere business centers in Rotterdam hebben tegenwoordig verplicht een eigen parkeerplaats, net als de meeste woongebouwen.

Het kan echter een stuk beter zijn om met het openbaar vervoer naar de stad te reizen. De treinverbindingen zijn goed aangesloten op Rotterdam. Het is eenvoudig om vanaf Amsterdam naar Rotterdam te komen, maar de stad is ook goed te bereiken via de verbindingen die van Utrecht naar Gouda lopen. Dit betekent dat de stad ook eenvoudig te bereiken is met de trein vanaf steden die veel verder weg liggen, waaronder Leeuwarden en Groningen.

Naast de treinverbindingen heeft Rotterdam uiteraard ook verschillende bus- en metrodiensten. De mensen die liever niet met het openbaar vervoer reizen, kunnen gebruikmaken van de taxi. Het is echter ook mogelijk om met de fiets afstanden af te leggen, zeker wanneer deze niet al te groot zijn.

Rotterdam is gemakkelijk te bereiken via de internationale verbindingen. De haven van Rotterdam biedt veel mogelijkheden en maakt het ook mogelijk om grotere transporten aan te laten komen of te laten vertrekken.

De stad heeft ook een eigen luchthaven, welke Rotterdam The Hague heet. Deze ligt vlak buiten het centrum van Rotterdam en wordt bediend door een groot aantal luchtvaartmaatschappijen, waaronder Transavia, Turkish Airlines, Vueling en Corendon. Op die manier is het ook voor internationale klanten eenvoudig om naar een business center in Rotterdam te komen wanneer dat nodig is.

Kantoor- en winkelwezen

Een business center in Rotterdam

Rotterdam heeft veel inwoners en een goede infrastructuur, waardoor het aantrekkelijk is om aan het werk te gaan in de stad zelf. Op die manier zijn de klanten dichtbij en beweegt de mogelijke afzetmarkt zich buiten het business center in Rotterdam. De mogelijkheden zijn hier dan ook legio.

De snelle opbouw van de stad na de Tweede Wereldoorlog heeft gezorgd voor een groot aantal moderne panden die zich uitstekend lenen voor het opzetten van een kantoor in de wereldstad. Uiteraard zijn er ook panden die gebruikt kunnen worden als business center in Rotterdam die niet zo modern zijn, maar die meer lijken op de oudere grachtenpanden die ooit in de stad hebben gestaan, voordat deze gebombardeerd werden. Deze panden liggen voornamelijk buiten het stadscentrum.

 

Winkels in Rotterdam

De meeste winkels in Rotterdam zijn zeven dagen per week geopend. Er zijn daarnaast ook nog eens relatief veel winkels te vinden in de stad. Vanaf Rotterdam Centraal tot aan de Blaak vind je een winkelgebied vol met winkels. Hier vallen ook de meeste bekende straten onder: De Koopgoot, de Hoogstraat en de Lijnbaan. Sla je af en toe een zijstraat in, dan kom je ook de minder bekende winkels tegen, zoals de kunststraat Witte de Withstraat.

Naast alle centra en winkels kun je natuurlijk ook naar de Markthal waar de grootste markt van de stad te vinden is.

Wanneer je het centrum wilt vermijden, dan is Rotterdam Alexandrium zeker de moeite waard. Hier vind je veel grote winkels en het grote voordeel is dat dit winkelgebied direct aangesloten is op alle manieren van het openbaar vervoer. Zo kun je hier binnen een paar minuten zijn met de treinverbindingen, maar je kunt ook de metro of de bus pakken wanneer je niet in de buurt bent van de treinrails.

Naast Rotterdam Alexandrium kun je uiteraard ook naar het Zuidplein toe. Hier vind je tegenwoordig ook meer dan 150 winkels, dus de kans is groot dat je hier zal vinden wat je zoekt.

Het voordeel aan al deze winkels en winkelcentra is dat er altijd makkelijk eten gehaald kan worden. Zo kun je even een fastfood zaakje binnenlopen om daar even iets snel te eten, je kunt dineren in een restaurant, of je kunt eten afhalen om dat mee te nemen naar het business center in Rotterdam.

Koopkracht

In Rotterdam vind je alle mogelijke lagen van de samenleving. Aangezien er veel immigranten zijn en er ook nog eens relatief veel werkelozen zijn, zijn er veel mensen die minder te besteden hebben. Er komen echter ook veel mensen naar de stad die in de suburbs wonen.

Deze mensen wonen buiten de stad, maar werken meestal binnen de stad en hebben doorgaans meer geld te besteden. Aangezien de stad het hart van de economie van de Randstad is, vind je hier ook mensen die grote bedrijven vertegenwoordigen, en die het grote geld bij zich hebben.

Het hoogste gemiddelde besteedbare inkomen in Rotterdam is te vinden in Westvoorne. Hier ligt het gemiddeld besteedbaar inkomen per huishouden op €43.200. Op korte afstand volgen de wijken Albrandswaard en Barendrecht. Beide wijken hebben ook een gemiddeld besteedbaar inkomen per huishouden boven de €40.000.

Binnen de meeste onderzoeken komt het centrum van Rotterdam zelf het slechtst uit de cijfers, zeker wanneer het vergeleken wordt met het landelijk gemiddelde van Nederland als geheel.

Parkeergelegenheden

Met de auto naar Rotterdam komen, dat is het probleem niet. Het parkeren van de auto kan echter wel lastig zijn. De maximale prijs die je in Rotterdam betaalt voor het parkeren van de auto, is €3,33 per uur. Je kunt er ook voor kiezen om je auto buiten de stad te parkeren in een garage, zoals bij de Ahoy of de Kuip. Bij de Kuip kun je de auto gratis een dag laten staan, bij de Ahoy betaal je €13 per dag.

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden en alle prijzen, dan vind je hier een kaartje met alle mogelijkheden, plekken en prijzen. Let hierbij vooral op de aansluiting met het openbaar vervoer wanneer je er voor kiest om de auto buiten de stad neer te zetten. Niet alle afstanden zijn even gemakkelijk lopend af te leggen.

Projecten en stadsontwikkeling

Weinig steden besteden op dit moment zoveel aandacht aan de nieuwbouw als Rotterdam doet. Op dit moment zijn er veel plannen om nieuwe woningen te bouwen, vooral door de lucht in te gaan met nieuwe flatgebouwen. Het gaat hier om duizenden woningen die extra in de stad gebouwd zullen worden.

Daarnaast wordt er gewerkt aan nieuwe gebouwen met commerciële doeleinden en komen er op de korte termijn veel mogelijkheden bij om een business center in Rotterdam te vinden. Ook hier wordt veel geld in geïnvesteerd door de stad, die duidelijk in ontwikkeling is.

Up:Town is één van de vele projecten die verwezenlijkt wordt. Dit gebouw wordt aan het water geplaatst en zal in totaal 150 huurwoningen krijgen, en 28 koopwoningen. Ook aan de Wijnhaven wordt gebouwd. Hier komt de Muse van Rotterdam te staan, een enorm gebouw met maar liefst 94 woningen.

In de tussentijd is Stebru nog steeds bezig met het plannen van de werkzaamheden rond Bright. Dit project moet maar liefst 612 woningen opleveren die vooral gebouwd worden met het oog op studenten en starters. Dit project zal de woningnood in de stad dus aanzienlijk kunnen verlichten omdat vooral de meer kwetsbare groepen een woning aan kunnen schaffen.

Dit betekent dat we een flinke aanwas kunnen verwachten in de stad Rotterdam, waarbij meer commerciële voorzieningen nodig zullen zijn. De bedrijvigheid in de stad zal de aankomende maanden dus alleen maar verder toenemen, net als de vraag naar diensten.

Economie en bedrijvigheid

Rotterdam is een stad met veel grote en actieve bedrijven. Elke week komen er nieuwe bedrijven bij die zich richten op de overige bedrijven in de stad, of op de vele consumenten die in deze stad bereikt kunnen worden. Er is immers een grote directe afzetmarkt in de buurt van het business center in Rotterdam.

De grootste werkgevers in dit gebied zijn de gemeente Rotterdam zelf, de Erasmus, Ahold, het politiekorps en Laurens. Bedrijven die het in Rotterdam erg goed doen, zijn uitzendbureaus zoals Randstad en Tempo Team. De stad heeft een dynamisch geheel aan bedrijven en een groot aantal mensen die actief zijn binnen de arbeidsmarkt.

Naast de uitzendbureaus en de banken doen de horecazaken het uiteraard erg goed in de stad. Rotterdam heeft meer dan 600.000 inwoners en deze mensen moeten elke dag eten en drinken, en van A naar B reizen. De bedrijven die actief zijn in deze branche zijn de bedrijven die veel omzet draaien.

Uiteraard is het ook goed om het oog op de haven te houden. De Rotterdamse haven is de grootste haven van Europa (maar niet meer de grootste haven ter wereld). Hier wordt bijna 500 miljoen aan goederen overgezet op een jaarlijkse basis. Er zijn dagelijks veel bedrijven druk met het inladen en uitladen van de goederen.

Vergeet ook de rol niet van de distributiecentra die iets verderop liggen. Hier worden de goederen overgepakt en klaargemaakt voor verder vervoer door heel Europa heen. Ook hier zijn veel grotere bedrijven te vinden die veel werknemers hebben om alles in goede banen te leiden.

Dankzij de grote afzetmarkten, de centrale ligging in de Randstad en de nieuwbouw die in aanleg is, komen er veel nieuwe bedrijven bij in Rotterdam. Dit zijn bedrijven van alle soorten en maten, waarbij vooral de nadruk ligt op bedrijven die digitale oplossingen bieden vanuit hun business center in Rotterdam. De bedrijven die een pand hebben in Rotterdam hebben het doorgaans makkelijker om een deal rond te maken met een bedrijf dat van origine uit Rotterdam komt.

Hotels en overnachtingsmogelijkheden

Er zijn verschillende mogelijkheden om te overnachten in Rotterdam. Zo zijn er tientallen goedkope oplossingen zoals een bed and breakfast en hostels, maar het zijn vooral de betere hotels die goed scoren in Rotterdam.

Het Holiday Inn Express Hotel in Rotterdam ligt bijvoorbeeld in het stadscentrum en heeft drie sterren, plus veel goede recensies. Het hotel ligt op loopafstand vanaf het Centraal Station (5 minuten) en heeft meer dan 200 luxe kamers voor gasten die een nacht door willen brengen in het hotel. Er zijn ook parkeerplaatsen hier en het personeel beheerst Nederlands, Engels, Spaans en Duits.

Het Bilderberg Parkhotel is ook een optie die zeker de moeite waard is. Dit hotel ligt ook centraal en ligt daarmee op loopafstand van het station, maar ligt uiteraard ook dicht bij het centrum. Dat betekent dat de loopafstand naar het gemiddelde business center in Rotterdam ook klein is. Dit hotel heeft een prijswinnend restaurant, en staat bekend om de luxe uitstraling, het vriendelijke personeel en de ruimte rond het hotel.

Nhow is een wat meer modern hotel in Rotterdam. Deze kamers zijn voorzien van een Nespresso apparaat, hebben gratis internet en bieden een uitzicht die volgens de website een reden zal zijn om te blijven. Dit hotel heeft verschillende kamers, met verschillende prijzen en verschillende mogelijkheden. Bekijk eerst alle opties voordat je een keuze maakt!

Het Novotel Brainpark Rotterdam Hotel is de laatste in de lijst die zeker genoemd moet worden. Dit hotel heeft een luxe uitstraling, en ligt ook centraal ten opzichte van alle bezienswaardigheden, het station en het centrum van de stad. Hier kunnen ook vergaderzalen gereserveerd worden voor meetings met een groot aantal mensen. Dankzij de 200 luxe kamers is er vaak wel een plekje vrij voor iemand die de nacht in Rotterdam door moet brengen. Dit hotel is doorgaans iets goedkoper dan voorgaande hotels, en heeft ook een parkeermogelijkheid voor gasten die ingecheckt hebben.