Introductie

De havenstad Rotterdam ligt in het westen van Nederland, in de provincie Zuid-Holland, aan de rivier de Nieuwe Maas. Met een oppervlakte van 319,35 km² en een inwonertal van meer dan 600.000 is het de tweede grote stad van Nederland (na de hoofdstad Amsterdam).

Rotterdam is een moderne, internationale stad en geniet groot aanzien en bekendheid in binnen- en buitenland als havenstad, maar ook als stad met moderne en hedendaagse architectuur.  De stad beschikt over veel hoogbouw en is de enige Nederlandse stad met een skyline.

De haven van Rotterdam is een Mainport en een belangrijke pijler voor de Nederlandse economie, waardoor de stad aan de Maas een grote aantrekkingskracht heeft op (inter)nationale bedrijven. Een groot aantal bekende bedrijven heeft een hoofdvestiging in de Maasstad, waaronder Unilever, Mittal Steel, Nationale Nederlanden, vermogensbeheerder Robeco, baggerbedrijf Van Oord, oliemaatschappij Shell en terminal operator Vopak.

Niet alleen vanwege de haven en de strategische ligging kiezen steeds meer bedrijven voor Rotterdam als thuisbasis voor hun hoofdkantoor, ook de vestigingsmogelijkheden in het hart van de stad, de aanwezigheid van een sterk dienstverleningscluster, de internationale allure, de alom bekende zakelijke internationale aanpakkersmentaliteit en de prijs per m2 kantoorruimte (die 30% lager ligt dan in de hoofdstad Amsterdam) spelen hierbij een grote rol.

Door globalisering van de wereldhandel trekt Rotterdam ook steeds meer bedrijven aan, die voornamelijk afkomstig zijn uit China, Brazilië, Zuid-Korea, India en Turkije. De aanwezigheid van deze bedrijven versterken de lokale economie en de internationale positie van de stad. Zij zorgen niet alleen voor directe werkgelegenheid, maar door het afnemen van andere diensten en producten in de regio, is er ook sprake van veel indirecte werkgelegenheid.

Veel van deze bedrijven hebben een relatie met de haven en zijn werkzaam op het gebied van transport, logistiek, energie en handel, maar de stad trekt ook steeds meer bedrijven aan uit de creatieve en medische sector.

Hier bovenop biedt Rotterdam diverse mogelijkheden voor het huren van ruimtes voor co working. Vanuit een van de co working plekken heb je als ondernemer een goede positie om te kunnen profiteren van alles wat Rotterdam te bieden heeft.

Geschiedenis

De geschiedenis van Rotterdam gaat terug tot omstreeks 1270, toen in de rivier de Rotte een dam werd gebouwd door de vissers, die zich op deze plek hadden gevestigd. In 1340 werd Rotterdam stadsrechten verleend door graaf Willem IV van Holland en groeide het langzaam uit tot een belangrijke handelsplaats en ontstonden de eerste havens.

Aan het eind van de 16e eeuw werd de haven, in opdracht van Johan van Oldenbarnevelt, verder uitgebreid en daarmee werd de basis gelegd voor de belangrijke positie van Rotterdam als havenstad. Rotterdam groeide aan het eind van de 17e eeuw uit naar 50.000 inwoners.

Aan het eind van de 19e eeuw vindt, door de komst van vele arbeiders, een explosieve groei van de bevolking plaats; de stad telde in 1880 160.000 inwoners en in 1920 werd het aantal van 500.000 gehaald. Er vinden staduitbreidingen plaats en een aantal singels in het centrum worden gedempt om toegang te kunnen bieden aan het verkeer en plaats te maken voor bouw.

De eerste stap naar stad van moderne, spraakmakende architectuur werd gezet met de bouw van prestigieuze gebouwen aan de Coolsingel, zoals het Stadhuis en het postkantoor.

Het leven in de stad komt tot stilstand als Rotterdam op 14 mei 1940 grotendeels wordt verwoest door bombardementen. Veel Rotterdammers verliezen het leven en tienduizenden mensen raken dakloos.

Na de Tweede Wereldoorlog wordt er in de jaren ’50 - ‘80 hard gewerkt aan de wederopbouw en Rotterdam krijgt het imago van ‘werkstad’. Dertig jaar lang wordt er gebouwd aan nieuwe woonwijken en havengebieden.

In de jaren ‘60 en ‘70 vindt er wederom een toestroom van migranten plaats, vooral uit Zuid-Europese landen, maar ook migranten uit China, de Nederlandse Antillen, Suriname, Marokko, Turkije en de Kaapverdische Eilanden vestigen zich in Rotterdam, waardoor een echte multiculturele samenleving ontstaat.

Na de economische crisis in de jaren ’80 wordt in de jaren ‘90 een start gemaakt met de bouw van wolkenkrabbers op het Weena, waarna de bebouwing van de Kop van Zuid volgt. Rotterdam groeit uit tot een internationale wereldstad met allure.

Infrastructuur

Rotterdam heeft een zeer strategische ligging in zowel Nederland als Europa. De stad wordt omringd door een groot wegen-, spoor-, lucht- en waternetwerk en is daardoor uitstekend bereikbaar voor verkeer. Dit is een groot voordeel voor huurders van een co working space in Rotterdam.

De stad ligt aan de autosnelwegen de A4, A13, A15, A20 en de A29 welke Rotterdam verbinden met steden als Delft, Den Haag, de luchthaven Schiphol en de hoofdstad Amsterdam, maar ook routes vormen naar het oosten (richting Duitsland) en het zuiden (richting België).

De buitenwijken en de omliggende gemeenten van Rotterdam zijn met de auto uitstekend bereikbaar, wat vooral aantrekkelijk is voor bedrijven die een ruimte voor co working huren aan de rand van de stad.

De stad heeft een eigen luchthaven, Rotterdam The Hague Airport. Door toename van het aantal bestemmingen is het aantal passagiers in korte tijd toegenomen van 1 naar 1,7 miljoen (2015). Hiermee is het, na Eindhoven Airport, de belangrijkste regionale luchthaven van Nederland.

Het belangrijkste station in de stad is Rotterdam Centraal. De in 2013 gereedgekomen nieuwe OV-Terminal is verbouwd om 320.000 reizigers per dag te kunnen verwerken (verwachting in 2025) en is een belangrijk knooppunt voor alle vormen van openbaar vervoer, zoals bus, metro, trein en RandstadRail.

Rotterdam beschikt over vijf metrolijnen (waarvan er een de verbinding maakt met Den Haag Centraal als onderdeel van de RandstadRail), negen tramlijnen en diverse buslijnen, die de verschillende delen van de stad met elkaar verbinden. Ook de buitenwijken en omliggende gemeenten zijn met openbaar vervoer uitstekend bereikbaar. Dit is een bijkomend voordeel voor ondernemers die een ruimte voor co working aan de rand van de stad huren.

Kantoor- en winkelwezen

Co-working in Rotterdam

Het huren van een ruimte voor co working in een business center is een ideale oplossing voor ondernemers en freelancers, die de voordelen van een eigen kantoor willen combineren met het gemak van thuiswerken.

In Rotterdam bieden wij moderne en volledig ingerichte co working plekken aan voor een vast bedrag per maand. Omdat ruimtes voor co working met anderen worden gedeeld, zijn de kosten voor co working relatief laag in vergelijking met het huren van een traditioneel kantoor. Daarnaast biedt het werken in een co working ruimte mogelijkheden tot netwerken en het uitwisselen van ideeën met gelijkgestemden.

Wij beschikken over verschillende business centers met ruimtes voor co working op diverse locaties in Rotterdam. Een aantal ligt in het centrum, zoals in het Groothandelsgebouw bij Rotterdam Centraal, maar wij bieden ook ruimtes voor co working aan op bedrijventerreinen zoals Brainpark en op de Wilhelminapier.

Ook zijn er mogelijkheden voor het huren van een co working space in nabijgelegen gebieden als Schiedam en Capelle aan den IJssel.

Een andere populaire plaats voor het huren van een ruimte voor co working is Rotterdam The Hague Airport.

Bekijk ons volledige aanbod van beschikbare ruimtes voor co working in Rotterdam.

Winkelen in Rotterdam

In Rotterdam liggen de diverse winkelgebieden verspreid over het centrum van de stad. Op loopafstand van het Centraal Station bevinden zich onder andere het winkelcentrum Plaza en de bekende winkelstraten Weena en de Kruiskade. De Kruiskade wordt ook wel het ‘fashiondistrict’ van Rotterdam genoemd; hier zijn vooral luxe winkels te vinden met modemerken als Michael Kors, Calvin Klein, Hugo Boss, Tommy Hilfiger, Roberto Botticelli, Anthony Morato, Iceberg, Marc Cain en het bekende Nederlandse Oger.

Hier vlakbij ligt het Schouwburgplein, waar zich ook de Doelen, een Pathébioscoop en de Rotterdamse schouwburg bevinden. Rondom het Schouwburgplein vind je de Karel Doormanstraat, de Van Oldebarnevelstraat en de Mauritsstraat. In deze karakteristieke straten zijn vooral sfeervolle interieurwinkels en trendy modezaken te vinden.

Vanaf het Schouwburgplein kun je via een andere luxe winkelstraat, de Aert van Nesstraat, richting de Coolsingel lopen, waarbij je de drukbezochte Lijnbaan tegenkomt. Op de Lijnbaan (de eerste verkeersvrije winkelstraat van Nederland) vind je een groot aantal winkels op het gebied van mode, schoenen, sport, cadeaus en accessoires.

Aan de andere kant van de Coolsingel ligt het moderne en grootschalige Beursplein, waar je vooral veel grote winkelketens vindt, zoals de Hema, H&M, Forever 21, WE en Zara.

Een hippe en trendy straat, die zeker niet mag worden overgeslagen, is de Nieuwe Binnenweg. Deze staat loopt van het centrum van Rotterdam naar het historische Delfshaven. Hier bevindt zich, naast een aantal leuke hippe en exclusieve modewinkels, ook een groot aantal horeca- en uitgaansgelegenheden, zoals het populaire Rotown, Stalles, Cafe Boudewijn en het Westerpaviljoen.

Iets verder uit het centrum ligt de dynamische en artistieke Witte de Withstraat. In deze straat vind je veel trendy boetiekjes met bijzondere collecties en veel galeries met een divers en spraakmakend kunstaanbod.

De belangrijkste winkellocatie ten zuiden van Rotterdam, is het overdekte winkelcentrum Zuidplein, welke vlakbij Rotterdam Ahoy ligt, een groot overdekt hallencomplex waar shows, tentoonstellingen, sportevenementen, concerten en congressen plaatsvinden.

Koopkracht

De Maastad kent van oudsher een grote instroom van migranten uit de hele wereld, die naar de havenstad komen op zoek naar werk. Tegenwoordig woont in Rotterdam een net zo groot aantal allochtonen als autochtonen en ruim 40% van de bevolking heeft een niet-westerse achtergrond. Dit is het hoogste percentage van Nederland. Met circa 180 verschillende nationaliteiten is Rotterdam een echte multiculturele stad.

De stad heeft de laatste jaren een ware metamorfose ondergaan; door investering in woningbouw is Rotterdam erin geslaagd meer mensen aan zich te binden. De Maasstad is de laatste tijd met name populair onder studenten, expats, young professionals en gezinnen met kinderen, maar trekt ook empty nesters aan.

De gemeente investeert niet alleen in nieuwbouw, maar pakt ook oudbouw aan, waardoor er een aantrekkelijk woonmilieu wordt gecreëerd.

Qua gemiddeld inkomen vinden we de hoogste inkomens in Hillegersberg (Noord en Zuid), Kralingen-Oost, Kralingse Bos, Blijdorp, Kralingseveer, ’s Gravenland, Terbregge, Nesselande, Hoek van Holland en het Molenlaankwartier.

De laagste inkomens zijn te vinden in Tarwewijk, Pendrecht, Bloemhof, Afrikaanderwijk, Hillesluis, Carnisse, Fijenoord, Nieuw Crooswijk, Tussendijken, Oude Noorden, Bospolder, Oud Crooswijk, Katendrecht. Oude Westen, Oud/Nieuw Mathenesse/Witte Dorp.  Delfshaven, Spangen en Oud Charlois.

Bij het kiezen van een business center met co working mogelijkheden kan deze informatie nuttig zijn om rekening mee te houden.

Parkeergelegenheden

Voordat je een keuze maakt voor een locatie voor het huren van een ruimte voor co working in Rotterdam, is het belangrijk om te weten hoe het staat met de parkeergelegenheid in de stad. Parkeerplekken in Rotterdam kunnen behoorlijk prijzig zijn, vooral als je niet goed weet waar je de auto kunt parkeren.

In de hele binnenstad van Rotterdam geldt betaald parkeren. In het centrum worden twee tarieven gehanteerd: een tarief van € 3,33 per uur (€ 0,50 per 9 minuten) en een tarief van € 2,50 per uur (€ 0,50 per 12 minuten). Parkeren buiten het centrumgebied kost € 1,67 per uur (€ 0,50 per 18 minuten).

Het tarief van € 3,33 per uur geldt van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 23.00 uur en zondag van 12.00 tot 23.00 uur en wordt gehanteerd in de gebieden: Stationskwartier, Stadshart, Museumpark, Scheepvaartkwartier-Oost, het Wijnhavenkwartier-West, Wilhelminapier en de Kop van Zuid.

Het tarief van € 2,50 per uur geldt van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 23.00 uur en zondag van 12.00 tot 23.00 uur en wordt gehanteerd in de gebieden: Oude Westen, Cool, Laurenskwartier-Oost en Wijnhavenkwartier-West. Voor een aantal straten geldt een afwijkend tarief.

Bij de parkeerautomaten op straat kan niet met contant geld worden betaald. Betalen is alleen mogelijk via mobiele telefoon (06-parkeren), waarvoor je je van tevoren kunt aanmelden bij vijf aanbieders van 06-parkeren: ANWB Parkeren, Park-Line, Yellowbrick, Parkmobile of SMSParking.

De kosten voor 06-parkeren variëren per aanbieder en betaalvorm. Andere mogelijkheden om te betalen voor parkeren op straat zijn via pin of creditcard. In parkeergarages kan wel met contant geld worden betaald.

Een goedkopere mogelijkheid om de auto te parkeren is in een van de vele parkeergarages en P+R-transferia aan de buitenranden van Rotterdam. Bovendien bevinden veel business centers met co working spaces zich niet direct in het centrum. Ruimtes met co working mogelijkheden, die zich wel in het centrum bevinden, zijn prima bereikbaar met openbaar vervoer.

Een volledig overzicht van alle parkeergarages en P+R-terreinen in Rotterdam is te vinden op de website van de gemeente. Een ander handig hulpmiddel is de kaart van de binnenstad.

Projecten en stadsontwikkeling

De sector toerisme wordt steeds belangrijker voor de Maasstad. Vooral de laatste jaren is een enorme groei te zien van het aantal toeristen in de stad. In 2014 was er sprake van een groei van 15,8% van het aantal hotelovernachtingen ten opzichte van 2013. In 2015 zette deze groei door en in 2016 groeide het aantal hotelovernachtingen zelfs met 23%. Rotterdam doet het daarmee beter dan de andere Nederlandse steden (Amsterdam had in 2016 een groei van 14%).

De groei wordt mede veroorzaakt door de media-aandacht die de stad de afgelopen jaren heeft gekregen. In 2014 verscheen Rotterdam zowel in de top tien van de New York Times als van de Rough Guides van ‘niet te missen steden’. Hierna volgde, in 2015, de benoeming van Rotterdam als ‘European City of the Year’ door de International Academy of Urbanism.

Deze benoeming heeft Rotterdam te danken aan de wijze waarop de stad zich de laatste 20 jaar heeft ontwikkeld op economisch, sociaal en stedenbouwkundig gebied. Tenslotte gaf Lonely Planet, Rotterdam eind 2016 de vijfde plaats in de top tien van ‘top cities in the world’.

Het gebouw de Rotterdam, het vernieuwde Centraal Station en de Markthal, welke in respectievelijk in 2013 en 2014 gereed zijn gekomen, zijn drie architectonische hoogstandjes, die duidelijk van invloed zijn geweest op deze hoge quoteringen.

De Rotterdam, een door Rem Koolhaas ontworpen multifunctioneel gebouw, is met 44 verdiepingen, een hoogte van 165 meter en een totaal vloeroppervlak van 160.000 m², het grootste gebouw van Nederland en biedt ruimte voor kantoren, een hotel en appartementen.

Niet alleen wordt de Maasstad door de organisaties geroemd om de innovatieve architectuur, maar ook om het aanbod op het gebied van kunst en cultuur, horeca en uitgaansgelegenheden. Deze ontwikkelingen hebben een positieve invloed gehad op het imago van Rotterdam en daarmee ook op de toestroom van het aantal bezoekers aan de stad.

Rotterdam wordt niet alleen een steeds belangrijkere reisbestemming, maar wordt ook aantrekkelijker als congreslocatie, vestigingsstad voor bedrijven en als stad om in te wonen. De gemeente blijft ook in de toekomst investeren in verdere verdichting van de stad door het bouwen van meer woningen en kantoorgebouwen, waardoor er ook kansen worden gecreëerd voor nieuwe bewoners en werkgelegenheid. Dit zou mogelijk ook kunnen resulteren in nieuwe business centers waar ruimtes voor co working aanwezig zijn.

Meer informatie over lopende en toekomstige projecten in Rotterdam is te vinden op de website van Top10.nl nieuwbouw in Rotterdam.

Economie en bedrijvigheid

De grootste en invloedrijkste industrie van Rotterdam is zonder twijfel de Rotterdamse haven. 

Na de totstandkoming van de Nieuwe Waterweg, in 1872, werden nieuwe havens aangelegd waardoor Rotterdam zich ontwikkelde tot wereldhaven. De Rotterdamse haven is de grootste haven van Europa op het gebied van op- en overslag van massagoederen. Daarnaast is het Europa’s belangrijkste containerhaven.

Het logistieke succes heeft Rotterdam vooral te danken aan de gunstige ligging, direct aan de Noordzee en de Nieuwe Maas, welke leidt naar de Rijn-Maas-Schelde delta. De rivieren de Rijn, de Maas en de Schelde bieden toegang over het water tot het hart van West-Europa, met inbegrip van het sterk geïndustrialiseerde Ruhrgebied en Zuid-Duitsland. Mede door de goede achterlandverbindingen over weg en spoor is Rotterdam de ‘Gateway to Europe’.

De Rotterdamse haven was van 1962 tot 2004 de grootste haven ter wereld, maar door de razendsnel gegroeide economie in Azië, en met name China, is Rotterdam ingehaald door onder andere Shanghai en Singapore. In 2015 heeft de haven 466 miljoen ton goederen en 12.2 miljoen standaard containers overgeslagen en staat hiermee op de negende plaats op de lijst van grootste havens ter wereld.

Na de Tweede Wereldoorlog is de Rotterdamse haven in westelijke richting uitgebreid, waardoor deze zich nu uitstrekt over een afstand van 40 kilometer. Om de grootste containerschepen te kunnen ontvangen en chemie- en containeroverslagbedrijven te kunnen faciliteren, is men in 2008 begonnen met de aanleg van de Tweede Maasvlakte.

In mei 2013 werd dit nieuwe, in zee aangelegde havengebied, officieel in gebruik genomen. De Tweede Maasvlakte is met een oppervlakte van 2000 hectare een enorme aanwinst voor het Rotterdamse havengebied.

De Rotterdamse haven blijft zich ontwikkelen en om in te kunnen spelen op toekomstige veranderingen wordt momenteel gewerkt aan verschillende projecten om de meest duurzame haven ter wereld te worden.  Meer informatie over deze projecten is te vinden op de website van Havenbedrijf Rotterdam.

Hotels en overnachtingsmogelijkheden

Rotterdam is een moderne, internationale stad en ook in het hotelaanbod is dit terug te zien. Veel hotels bevinden zich in en rond het centrum, maar ook in de belangrijke zakelijke gebieden, waar zich veel ruimtes voor co working bevinden. Ook rond de luchthaven Rotterdam The Hague Airport is een groot hotelaanbod te vinden. Hier een kleine selectie van hotels in en rond de stad:

 

Centrum:

Mainport Design Hotel

Leuvehaven 77

5 sterren

Marriott Hotel 

Weena 686

5 sterren

Hilton

Weena 10

5 sterren

Inntel

Leuvehaven 80

4 sterren

citizenM

Gelderse plein 50

4 sterren

Hotel Van Walsum 

Mathenesserlaan 199-201

3 sterren

Hotel Emma 

Nieuwe Binnenweg 6

3 sterren

 

Rotterdam Zuid:

nhow

Wilhelminakade 137

4 sterren

ART Hotel 

Mijnsherenlaan 9

4 sterren

 

Brainpark:

Novotel Brainpark

K.P. van der Mandelelaan 150

4 sterren

 

Luchthaven:

Best Western Plus Airport Hotel 

Vliegveldweg 59 - 61

4 sterren

 

Capelle aan den IJssel:

NH Capelle 

Barbizonlaan 2

4 sterren

 

Schiedam:

Novotel Schiedam 

Hargalaan 2

4 sterren

Villa Dirkzwager (bed & breakfast)

Julianalaan 12