Introductie

Rotterdam ligt in de provincie Zuid-Holland, in de Rijn-Maas-Schelde-delta aan de Noordzee en is de thuisbasis van de grootste en belangrijkste haven van Europa. Met een inwonertal van ruim 600.000 is het, na de hoofdstad Amsterdam, de tweede grote stad in Nederland. 

Rotterdam staat bekend om haar maritieme erfgoed, de Erasmus Universiteit en de vernieuwende, wereldberoemde architectuur van gerenommeerde nationale en internationale architecten als Rem Koolhaas, Piet Blom, Ben van Berkel, Francine Houben, Renzo Piano, sir Norman Foster en Peter Wilson.

Ook op zakelijk gebied heeft Rotterdam alles in huis om zich als grote, internationale stad te profileren. Grote multinationals als Unilever, Mittal Steel, Nationale Nederlanden, Robeco, Van Oord, Shell en Vopak hebben zich in de stad gevestigd. Rotterdam is ook de thuisbasis van het regionale hoofdkantoor van chemiebedrijf LyondellBasell, handelsonderneming Glencore, farmaceut Pfizer, Stolt-Nielsen, ABB Group en Procter & Gamble. Verder hebben Allianz, Maersk, Petrobras, Samskip, Louis Dreyfus Group en Aon hun hoofdkantoor in de stad.

Met de aanwezigheid van de Erasmusuniversiteit (EUR), de diverse Hogescholen en bijna 60.000 studenten is Rotterdam ook een echte universiteitsstad. Op campus Woudestein bevindt zich Rotterdam School of Management (RSM), de internationale business school van de EUR, welke bekend staat als een van de beste universiteiten van Europa.

 

De Willem de Kooning Academie, die deel uitmaakt van de Hogeschool Rotterdam, is een hogere opleiding voor beeldende kunst en vormgeving en wordt beschouwd als een van de meest prestigieuze kunstacademies van Nederland.

Op de Hoboken campus van de EUR bevinden zich het Dijkzigt ziekenhuis, het Sophia Kinderziekenhuis en de medische afdeling van de EUR, welke gezamenlijk het Erasmus Medisch Centrum vormen. Het EMC is een internationaal erkend medisch kenniscentrum, dat tot de Europese top behoort van de klinische geneeskunde.

De Maasstad biedt daarnaast diverse mogelijkheden voor het huren van vergaderruimtes in een business center. Als huurder van een vergaderruimte in Rotterdam geniet je van alle voordelen die Rotterdam te bieden heeft.

Geschiedenis

De geschiedenis van Rotterdam gaat terug tot de tweede helft van de dertiende eeuw. Toen bevolkten vissers de oevers van de Rotte en legden een dam aan op de plek waar de huidige Hoogstraat de Rotte kruist. In 1340 verwierf Rotterdam stadsrechten, waarna het zich ontwikkelde als handels- en havenstad.

 

Na de plunderingen, die aan het eind van de 16e eeuw plaatsvonden door Spaanse troepen, kreeg Rotterdam aanvullende stadsrechten van Johan van Barneveldt. Hiermee werd de basis gelegd voor de Rotterdamse haven. Mede door de toestroom van de vele arbeiders, vooral uit het zuiden van Nederland, groeide het inwoneraantal aan het begin van de 17e eeuw uit naar 20.000 en aan het eind van de 17e eeuw zelfs naar 50.000. De stad raakte binnen de singels overbevolkt, maar pas aan het begin van de 19e eeuw breidde de stad zich buiten de stadsmuren uit.

Door de aanleg van de Nieuwe Waterweg in 1872 gaat het hard met de Rotterdamse economie. Er worden nieuwe havens aangelegd en mede door de industriële revolutie, vindt er wederom een grote toestroom aan arbeiders plaats. Er vinden stadsuitbreidingen plaats, onder andere aan de zuidzijde van de Nieuwe Maas.

In een periode van veertig jaar (tussen 1880 en 1920) vindt er pas echt een explosieve bevolkingsgroei plaats; de stad groeit van 160.000 naar 500.000 inwoners. In de 19e eeuw vinden verdere stadsuitbreidingen plaats in westelijke en noordelijke richting en in het centrum worden de singels rondom de stad grotendeels gedempt om meer ruimte te creëren voor bouw en verkeer.

Op 14 mei 1940 wordt de binnenstad door bombardementen grotendeels verwoest, waarna in de jaren ’50 wordt gestart met de wederopbouw. Er vindt veel spraakmakende nieuwbouw plaats, waarmee Rotterdam de eerste stap zet naar modernisering. Daarnaast breidde de stad zich verder uit naar het zuiden en het oosten en er komen ook weer nieuwe havens bij, zoals het Botlekgebied, Europoort en de Maasvlakte.

De overslag van goederen neemt, mede door het "Wirtschaftwunder" explosief toe: Rotterdam wordt in 1962 de grootste haven ter wereld. Door de economische groei van o.a. China, staat Rotterdam nu de negende plaats van wereldhavens, maar is wel de grootste van Europa.

Infrastructuur

Rotterdam heeft een gunstige strategische ligging in het westen van Nederland en is zowel per auto als per openbaar vervoer uitstekend bereikbaar. Dit is een pluspunt voor bedrijven, die in Rotterdam en omgeving een vergaderruimte in een business center huren.

De stad ligt aan de autosnelwegen de A4, A13, A15, A20 en de A29, die de stad verbinden met de belangrijkste steden in Nederland zoals Amsterdam (Schiphol), Den Haag, Utrecht, Breda en Dordrecht en buurlanden Duitsland en België.

De logistieke infrastructuur van Rotterdam is van uitzonderlijk hoog niveau. Met haar eigen wereldhaven en luchthaven, Rotterdam The Hague Airport, en het nabijgelegen Schiphol heeft de stad directe verbindingen met Europa en de rest van de wereld. Dit is groot voordeel voor ondernemers, die in Rotterdam en omgeving een vergaderruimte in een business center huren.

 

De stad beschikt ook over een uitgebreid openbaar vervoersnetwerk; met maar liefst acht NS-stations, vijf metrolijnen, negen tramlijnen en tientallen buslijnen is de stad een echt openbaar vervoersknooppunt. Ook naar de buitenwijken en omliggende gemeenten is het openbaar vervoer goede geregeld. Dit is een bijkomend voordeel voor ondernemers die een vergaderruimte aan de rand van de stad huren.

Vanaf NS-station Rotterdam Centraal vertrekken treinen naar vele bestemmingen in Nederland, maar er is ook internationaal treinverkeer met bestemmingen als Antwerpen, Brussel, Parijs (Thalys). Rotterdam is ook aangesloten op de HSL-Zuid.

In de stad kan ook gebruik gemaakt worden van watertaxi’s voor vervoer binnen en buiten de stad en er is een waterbus, die Rotterdam en Dordrecht met elkaar verbindt.

Kantoor- en winkelwezen

Vergaderruimte in Rotterdam

In Rotterdam beschikken wij over een ruim aanbod van representatieve vergaderruimtes voor elk budget. Het huren van een vergaderruimte in een business center is niet alleen ideaal voor bedrijven, maar ook voor freelancers, eenmanszaken en ZZP’ers is het de perfecte oplossing. Onze vergaderruimtes zijn volledig ingericht en van alle gemakken voorzien, zoals mogelijkheden voor video conferencing.

Binnen een business center kan, naast het huren van een vergaderruimte, ook een afzonderlijke ruimte, een werkplek of een co working space worden gehuurd.

In Rotterdam bieden wij vergaderruimtes aan op diverse locaties. Er zijn mogelijkheden in het centrum, zoals in het Groothandelsgebouw bij Rotterdam Centraal, maar er zijn ook mogelijkheden voor het huren van vergaderruimtes op bedrijventerreinen waar andere grote kantoorlocaties zich bevinden, zoals Brainpark en de Wilhelminapier. Andere populaire locaties voor het huren van een vergaderruimte zijn Rotterdam The Hague Airport en de nabijgelegen plaatsen Schiedam en Capelle aan den IJssel.

Bekijk ons volledige aanbod van beschikbare vergaderruimtes in Rotterdam.

Winkelen in Rotterdam

Het wereldse en moderne Rotterdam heeft alles in huis voor shopliefhebbers: van luxueuze designwinkels en grote internationale modemerken tot aan kleine boetiekjes.

De bekendste straten van Rotterdam zijn de Lijnbaan, de Hoogstraat, de Coolsingel en het Weena. Een zeer populaire plek om te winkelen is de Beurstraverse, ook wel de 'Koopgoot' genoemd. De Koopgoot loopt onder de Coolsingel door en verbindt de Hoogstraat en de Lijnbaan met elkaar. Hier bevinden zich meer dan 50 winkels, waaronder een groot aantal winkelketens als H&M, Zara, Rituals, The Sting en de Hema.

In het centrum bevinden zich nog meer aantrekkelijke winkelstraten, zoals de Kruiskade, de Karel Doormanstraat, de Van Oldebarnevestraat en de Mauritsstraat.

De Kruiskade wordt ook wel het ‘fashion district’ van Rotterdam genoemd; hier vind je vooral luxe winkels met modemerken als Michael Kors, Calvin Klein, Hugo Boss, Tommy Hilfiger, Roberto Botticelli, Anthony Morato, Iceberg, Marc Cain en Oger.

Een andere populaire winkelstraat is de Meent. Hier vind je vooral veel trendy en exclusieve modewinkels, waaronder Supertrash, Shoeclub en State of the Art. Naast de vele winkels vind je hier ook een groot aanbod aan horecagelegenheden, zoals Dudok, café Pol en de populaire IJssalon.

Het Laurenskwartier is een hip en karakteristiek stukje Rotterdam met leuke modewinkels, diverse restaurantjes en koffie- en lunchzaakjes. Het ligt vlakbij enkele markante gebouwen zoals de kubuswoningen, de bibliotheek en de in 2014 geopende multifunctionele Markthal.

Koopkracht

Met circa 180 verschillende nationaliteiten is Rotterdam een echte smeltkroes van culturen. De helft van de inwoners heeft een migratieachtergrond, waarvan 40% een niet-westerse achtergrond heeft. Door de aanwezigheid van de haven kent Rotterdam van oudsher een toestroom van migranten.

De eerste migranten, die naar de stad kwamen om in de haven te werken, kwamen uit omliggende provincies en uit buurland België en in de jaren ‘60 en ‘70 volgende migranten uit Italië, Spanje, Marokko, Turkije, voormalig Joegoslavië en Griekenland. Ook wonen er grote aantallen Chinezen, Antillianen, Surinamers en Kaapverdianen in Rotterdam. 

De migrantengroepen hebben zich door de jaren in bepaalde wijken gevestigd, waardoor deze vaak een eigen karakter hebben gekregen. Chinese immigranten vestigden zich in eerste instantie in de Wijk Katendrecht, maar wonen nu veelal rond de West-Kruiskade. Dit deel van de stad wordt ook wel ‘Chinatown’ wordt genoemd. In Chinatown wonen daarnaast ook veel Nederlanders, Antillianen, Surinamers en Afrikanen.

In Rotterdam-Zuid, in de wijk Beverwaard, wonen ook veel Surinamers; in de buurten Afrikaanderwijk, Feijenoord, Hillesluis wonen veel Turken, in de wijken Spangen, Bospolder en Tussendijken woont een even groot deel Turken als Marokkanen. Veel Antillianen hebben zich gevestigd in Dijkzigt en in Schiemond woont een grote gemeenschap Kaapverdianen.

Rotterdam kent ook veel wijken waar verschillende sociale bevolkingsgroepen en mensen met verschillende etnische achtergronden bij en door elkaar wonen. Zo bevinden zich in eenzelfde wijk huishoudens met een bovenmodaal inkomen (tweeverdieners zonder kinderen) en huishoudens met een laag inkomen.

Een voorbeeld hiervan is de wijk Feijenoord: de buurt Vreewijk, een authentiek tuindorp, waar veel mensen met lage inkomens wonen, het multiculturele Hillesluis en daar tegenover de hypermoderne Kop van Zuid, waar zich huishoudens met hoge inkomens bevinden. Ook in andere delen van de stad, zoals in Delfshaven en in Rotterdam Noord zien we dat terug.

Qua gemiddeld inkomen vinden we de hoogste inkomen in Hillegersberg (Noord en Zuid), Kralingen-Oost, Kralingse Bos, Blijdorp, Kralingseveer, ’s Gravenland, Terbregge, Nesselande, Hoek van Holland en het Molenlaankwartier.

De laagste inkomens zijn te vinden in Tarwewijk, Pendrecht, Bloemhof, Afrikaanderwijk, Hillesluis, Carnisse, Fijenoord, Nieuw Crooswijk, Tussendijken, Oude Noorden, Bospolder, Oud Crooswijk, Katendrecht. Oude Westen, Oud/Nieuw Mathenesse/Witte Dorp.  Delfshaven, Spangen en Oud Charlois.

Parkeergelegenheden

Wanneer je in Rotterdam een vergaderruimte in een van de vele business centers wilt huren, is het handig om te weten hoe het staat met de parkeergelegenheid in de stad. Om te voorkomen dat de kosten hoog oplopen, vind je hier een kort overzicht van de verschillende parkeermogelijkheden in de stad.

In de hele binnenstad van Rotterdam geldt betaald parkeren. In het centrum worden twee tariefzones gehanteerd. Het tarief voor parkeren in het centrum varieert tussen € 2,50 per uur (€ 0,50 per 12 minuten) en € 3,33 per uur (€ 0,50 per 9 minuten), afhankelijk van de zone waar je de auto parkeert. Buiten het centrumgebied betaal je een vast tarief van € 1,67 per uur (€ 0,50 per 18 minuten).

In het Stationskwartier, Stadshart, Museumpark, Scheepvaartkwartier-Oost, Wijnhavenkwartier-West, Wilhelminapier en op de Kop van Zuid geldt het tarief van € 3,33 per uur voor parkeren van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 23.00 uur en zondag van 12.00 tot 23.00 uur.

In het Oude Westen, Cool, Laurenskwartier-Oost en Wijnhavenkwartier-West geldt het tarief van € 2,50 per uur voor parkeren van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 23.00 uur en zondag van 12.00 tot 23.00 uur.

Er dient rekening gehouden te worden met het feit, dat bij de parkeerautomaten op straat niet met contact geld kan worden betaald. Wel is het mogelijk om via 06-parkeren (link) te betalen. Voor deze betaalmogelijkheid moet je je vooraf aanmelden bij een van de vijf aanbieders van 06-parkeren. De aanbieders zijn: ANWB Parkeren, Park-line, Yellowbrick, Parkmobile of SMSParking. Het is ook mogelijk om via pin of creditcard te betalen.

 

Op de website van de gemeente Rotterdam is meer informatie over de verschillende tarieven te vinden en op de kaart van de binnenstad zijn alle parkeermogelijkheden te zien met de bijbehorende tarieven.

 

De goedkoopste optie om de auto te parkeren is in een van de vele parkeergarages en P+R-transferia die Rotterdam heeft.  Bovendien bevinden veel kantoren en vergaderruimtes zich niet direct in het centrum. Kantoren met vergaderruimtes, die zich wel in het centrum bevinden, zijn vanaf een P+R-transferia prima bereikbaar met openbaar vervoer.

Op de website van de gemeente Rotterdam is een volledig overzicht te vinden van alle parkeergarages en P+R-terreinen.

Projecten en stadsontwikkeling

De binnenstad van Rotterdam werd door het bombardement, dat tijdens de Tweede Wereldoorlog plaatsvond, op enkele historische gebouwen na, geheel verwoest. De wederopbouw van de stad kwam in de jaren ‘50 flink op gang. Met de bouw van moderne gebouwen als de Lijnbaan, het Centraal Station, het Groothandelsgebouw en de kenmerkende Euromast ontwikkelt de stad zich verder als moderne stad.

Hierna volgde in de jaren ’90 de bebouwing van het Weena en het Waterfront, waar veel wolkenkrabbers verrezen en er ontstond een echte skyline in de stad. Hierdoor wordt Rotterdam ook wel ‘Manhattan aan de Maas’ wordt genoemd.

Deze trend van hoogbouw en bijzondere nieuwbouwprojecten werd in de jaren daarna voortgezet. Vooral de laatste jaren zijn er diverse nieuwbouwprojecten opgeleverd, die een duidelijke impuls hebben gegeven aan de ontwikkeling van de stad en hebben bijdragen aan de economische groei van Rotterdam.

Voorbeelden hiervan zijn: De Rotterdam, Montevideo en de New Orleans (allen gelegen op de Wilhelminapier), de Maastoren (op de Kop van Zuid) en de Markthal, de Hofdame en het Timmerhuis (alleen gelegen in het Laurenskwartier).

Andere voorbeelden zijn: het vernieuwde Centraal Station en diverse gebouwen in het Rotterdam Central District (de directe omgeving van Centraal Station), zoals First Rotterdam, de woontorens de Calypso (Centrum) en de Coopvaert (Blaak), the Red Apple (Wijnhaveneiland) en nog vele andere.

Al deze verschillende, spraakmakende nieuwbouwontwikkelingen zijn niet onopgemerkt gebleven in de wereld. In 2015 werd Rotterdam door de International Academy of Urbanism, benoemd tot ‘Europese Stad van het Jaar’, vanwege de wijze waarop de stad zich de laatste 20 jaar heeft ontwikkeld op economisch, sociaal en stedenbouwkundig gebied. Daarnaast is Rotterdam benoemd tot de ‘Beste Binnenstad 2015- 2017’.

Rotterdam mag door deze ontwikkelingen rekenen op een toestroom aan bezoekers uit binnen- en buitenland. Maar, niet alleen de bezoekersaantallen zijn gestegen. Door de verdichting van de binnenstad is de stad aan de Maas er ook in geslaagd meer mensen en bedrijven naar zich toe te trekken. De stad is de laatste tijd met name populair onder studenten, expats, young professionals en gezinnen met kinderen.

De gemeente blijft investeren in verdere verdichting van de stad door het bouwen van meer multifunctionele gebouwen, waar ruimte is voor wonen, werken, studeren en recreëren. Hiermee wil zij de stad nog aantrekkelijker maken als woonstad en daarbij kansen creëren voor nieuwe bewoners, werkgelegenheid en toerisme. Dit zal ook mogelijk resulteren in meer mogelijkheden voor het huren van vergaderruimtes in Rotterdam.

Meer informatie over lopende en toekomstige projecten in Rotterdam is te vinden op de website van Top10.nl in Rotterdam.

Economie en bedrijvigheid

De Rotterdamse haven is zonder twijfel de grootste economische sector van Rotterdam, maar ook op het gebied van toerisme doet Rotterdam het goed. Deze sector levert een aanzienlijke bijdrage aan de werkgelegenheid in de stad en groeit gestaag.

Veel toeristen komen af op de spraakmakende, vernieuwende architectuur van Rotterdam, maar ook de havens, populaire attracties als de rondvaartboten van Spido, diergaarde Blijdorp en de Euromast en musea als Boijmans van Beuningen, de Kunsthal en het Maritiem Museum trekken jaarlijks miljoenen bezoekers.

De Maasstad heeft vanaf 2014 een toenemend aantal bezoekers mogen ontvangen en deze groei heeft zich daarna voortgezet. Deze toestroom van bezoekers wordt mede veroorzaakt door de media-aandacht die de stad heeft gekregen, waardoor Rotterdam als toeristische bestemming op de wereldkaart is gezet. In 2014 verscheen Rotterdam in de top tien van ‘niet te missen steden’ van de New York Times en de Rough Guides en in 2016 gaf Lonely Planet de stad de vijfde plaats in de lijst van ‘top 10 cities in the world’ .

Veel Rotterdamse bedrijven profiteren van deze toenemende belangstelling voor de stad. Zo zien de hotels het aantal overnachtingen toenemen en ontvangt Rotterdam The Hague Airport meer aankomende passagiers. Daarnaast zien ook de attracties, musea en de jaarlijks terugkerende evenementen als de Marathon Rotterdam, Rotterdam Unlimited, City Racing Rotterdam, de Wereldhavendagen en het International Film Festival het aantal bezoekers toenemen.

Een groot aantal van deze bezoekers komt uit eigen land (48,5%), gevolgd door toeristen uit Groot-Brittannië, Duitsland, België en Frankrijk. Daarnaast is er een grote groep, die de stad bezoekt vanuit zakelijk oogpunt. Gezien het hogere uitgavepatroon tijdens hun verblijf in de stad, is dit een aantrekkelijke bezoekersgroep voor Rotterdam. Rotterdam Partners (een promotor van de Rotterdamse regio) zet dan ook meer in op het stimuleren van het zakelijk toerisme door het aantrekken van congressen en het organiseren van evenementen in de stad.

Hotels en overnachtingsmogelijkheden

Rotterdam is een veelzijdige stad en ook in het aanbod van hotels is dit terug te zien. Veel hotels bevinden zich in en rond het centrum, maar ook in belangrijke zakelijke gebieden, waar zich veel vergaderruimtes bevinden en rond de luchthaven Rotterdam The Hague Airport is een groot hotelaanbod te vinden. Hier volgt een kleine selectie van hotels in de stad:

 

Centrum:

Mainport Design Hotel

Leuvehaven 77

5 sterren

Marriott Hotel 

Weena 686

5 sterren

Hilton

Weena 10

5 sterren

Inntel

Leuvehaven 80

4 sterren

citizenM

Gelderse plein 50

4 sterren

Hotel Van Walsum 

Mathenesserlaan 199-201

3 sterren

Hotel Emma 

Nieuwe Binnenweg 6

3 sterren

 

Rotterdam Zuid:

nhow

Wilhelminakade 137

4 sterren

ART Hotel 

Mijnsherenlaan 9

4 sterren

 

Brainpark:

Novotel Brainpark

K.P. van der Mandelelaan 150

4 sterren

 

Luchthaven:

Best Western Plus Airport Hotel 

Vliegveldweg 59 - 61

4 sterren

 

Capelle aan den IJssel:

NH Capelle

Barbizonlaan 2

4 sterren

 

Schiedam:

Novotel Schiedam 

Hargalaan 2

4 sterren

 

Villa Dirkzwager (bed & breakfast)

Julianalaan 12