arrow_upward

21 kantoorruimtes: Alkmaar

Op deze pagina vind je beschikbare locaties in Alkmaar. Gebruik onderstaande zwarte zoekbalk om je zoekopdracht te specificeren en klik op een locatie voor meer informatie.Lees meer

Creëer zoekagent

Volledigoverzicht

Bestel meer informatie

Gratis en vrijblijvend

Contactpersoon

Waarom een kantoorruimte huren in Alkmaar?

Alkmaar is een populaire en bekende stad binnen de provincie Noord-Holland. De stad kent meer dan 100.000 inwoners, maar als je kijkt naar de regio Groot-Alkmaar dan heb je het al snel over meer dan 300.000 inwoners. De stad heeft een belangrijke commerciële functie binnen de regio; zo is Alkmaar een echte winkelstad, wat zorgt voor een stabiele stroom van bezoekers. Qua bedrijvigheid richt de stad zich de komende jaren op groei, wat onder meer betekent dat men bezig om Alkmaar aantrekkelijker te maken als vestigingslocatie voor bedrijven en organisaties.

Het bedrijfsklimaat in Alkmaar

Alkmaar is een winkelstad en kent een relatief grote toeristische sector. Dit komt voornamelijk door toeristische trekpleisters als het historische centrum van de stad en de kaasmarkt op het Waagplein. Daarnaast zorgen de financiële en zakelijke dienstverlening voor meer dan een derde van het aantal bedrijfsvestigingen in Alkmaar.

De regio Alkmaar zet de komende jaren in op innovatie en technologische vernieuwing. Zo loopt er een samenwerkingsproject tussen De Vrije Universiteit en het regionale bedrijfsleven waarbij ze onderzoek doen naar big data en data science. Daarnaast lopen er andere projecten op het gebied van Internet of Things. Dit maakt Alkmaar voor bedrijven die zich richten op nieuwe technologie de komende tijd een aantrekkelijke locatie voor het huren van een kantoorruimte.

De bereikbaarheid van een kantoor in Alkmaar

Alkmaar ligt redelijk centraal binnen de provincie Noord-Holland en is dan ook vanuit de regio uitstekend bereikbaar met de auto en de trein. Alkmaar telt twee NS stations en is aangesloten op de A9 en op diverse provinciale verbindingswegen. Hierdoor is een kantoorruimte in Alkmaar een aantrekkelijke optie als je klanten en partners uit de hele regio hebt of wilt.

Wat zijn de opties voor een kantoorruimte in Alkmaar?

Voor het huren van een kantoorruimte in Alkmaar zijn een aantal verschillende mogelijkheden waar je uit kan kiezen. Hieronder vind je een kort overzicht.

Eigen kantoor in Alkmaar

Veel bedrijven kiezen ervoor om hun eigen kantoor te huren. Dit gaat dan meestal om een kale ruimte die je naar wens kunt inrichten. Je kunt ook zelf kiezen welke faciliteiten je belangrijk vindt, waardoor je de kosten hiervoor zelf in de hand hebt. Een eigen kantoor vraagt wel een flink budget omdat je meestal minimaal een jaar vast zit aan een huurcontract. Daartegenover staat echter een grote mate van vrijheid en privacy.

Kantoorruimte huren in een business center

Als je een kleiner budget hebt of als je simpelweg weinig ruimte nodig hebt, is een kantoorruimte in een business center een interessante optie. Hier huur je je eigen ruimte, maar deel je de gemeenschappelijke ruimtes zoals de kantine, vergaderruimtes, keuken, copycenter, etc. met andere bedrijven. Deze optie kost relatief minder dan een eigen kantoor om je veel faciliteiten deelt. Daarnaast bieden business centers meestal flexibele huurcontracten waardoor je gemakkelijk meer of minder ruimte kunt huren wanneer dat nodig is.

Werkplekken of coworking spaces in Alkmaar

In een tijd waarin flexwerken stilaan de norm begint te worden, is het logisch dat er steeds meer ruimtes ontstaan die zich richten op zelfstandige ondernemers. (Flex)werkplekken en coworking spaces bieden werkruimtes en bureaus die je kunt huren wanneer je ze nodig hebt. Je hebt dan wel geen “eigen” plek, maar ook niet de kosten van een vaste werkplek. Bovendien leg je eenvoudig contact met gelijkgestemde professionals wat kan leiden tot interessante samenwerkingen en kennisuitwisseling.

star
star
star
star
star
4.0 uit 5 / 5 stemmen
Je zoekopdracht leverde geen resultaat op
Sorteer op
Geschikt voor een café of restaurant
format_list_bulleted
apps
Toon aantal