arrow_upward

8 business centers: Amersfoort

Op deze pagina vind je beschikbare business centers in Amersfoort. Gebruik onderstaande zwarte zoekbalk om je zoekopdracht te specificeren en klik op een locatie voor meer informatie.Lees meer

Creëer zoekagent

Volledigoverzicht

Bestel meer informatie

Gratis en vrijblijvend

Contactpersoon

Een business center in Amersfoort

Van alle grote steden in Nederland is Amersfoort wellicht een van de minst bekende. De meeste mensen weten dat het een knooppunt van het spoorwegnetwerk is, maar weinig mensen weten dat dit ook een duidelijke groeistad is met meer dan 150.000 inwoners. Amersfoort is tegelijkertijd ook een van mooiste grote steden van Nederland. Het middeleeuwse stadsbeeld is bewaard gebleven in de binnenstad waar veel grachten te vinden zijn. De stad en het omliggende gebied zijn echter vooral bekend geworden vanwege de sterke expansie van het bedrijfsleven, waarmee het een grote economische motor geworden is op gebied van de werkgelegenheid en het aantrekken van meer bedrijven.

Business center: Amersfoort groeit

De stad is de laatste jaren sterk gegroeid. Hoewel de 200.000ste inwoner nog niet in zicht is, is de kans groot dat dit de aankomende decennia haalbaar zal worden, maar Amersfoort zit bijna aan de grens van de mogelijkheden. Er staan nog veel nieuwe woonwijken op de planning, net als bedrijfspanden, maar wie op zoek is naar een business center: Amersfoort zit bijna aan de maximale capaciteit en de meeste plekken zijn in de tussentijd al bezet. Dat heeft te maken met het feit dat de regio zo in trek geraakt is bij de ondernemingen en aangezien deze werkgelegenheid met zich meebrengen, volgt de stijging van het inwoneraantal direct.

De meerwaarde van Amersfoort

De regio rond Amersfoort is lange tijd belangrijk geweest voor de Nederlandse economie, maar na de Tweede Wereldoorlog is dit steeds verder afgebrokkeld. Pas sinds 1970 is dit gebied weer sterk in trek. De regio is aangewezen als groeikern en veel bedrijven zagen hier mogelijkheden om goedkoper te bouwen dan bijvoorbeeld in de Randstad. Een ander groot voordeel van een business center Amersfoort is dat het precies op de twee belangrijkste knooppunten van de Nederlandse economie ligt. Het ligt precies op de noord-zuid verbinding en op de oost-west verbinding. Dat zorgt voor veel extra mogelijkheden binnen de afzetmarkt en zorgt direct ook voor goede verbindingen.

Zo werd het filiaal van de Kamer van Koophandel uit Hilversum gehaald en in Amersfoort geplaatst, omdat het dan veel beter te bereiken zou zijn. De snelwegen zijn goed op de stad aangesloten en op die manier kun je vanuit het business center Amersfoort binnen de kortste keren in veel van de andere steden in Nederland zijn. Wil je liever niet met de auto, dan zijn de spoorwegen een ideale mogelijkheid, want het station ligt precies op het kruispunt van de spoorwegverbindingen: Je kunt dus letterlijk alle kanten op.

Business center: Amersfoort en het bedrijfsleven

Wanneer er gekeken wordt naar de bedrijven die gevestigd zijn in deze regio, dan is direct duidelijk waarom veel bedrijven interesse hebben in een business center Amersfoort. Hier vind je de hoofdkantoren van stichtingen, verenigingen en instellingen zoals NVA verzekeraars, de SP, de Koninklijke Landmacht, maar ook de Cliniclowns hebben hier hun thuisbasis. Deze rij wordt aangevuld met een aanzienlijke rij van bedrijven die de stad nog interessanter maken voor een business center: Amersfoort is onder andere de thuisstad van Nutreco en de Amersfoortse.

De meeste bekende bedrijventerreinen in Amersfoort zijn Isselt, Calveen en De Hoef. De bedrijven en ondernemingen in Amersfoort zijn echter goed door de stad en de regio verspreid en daarom is het verstandig om zelf even te kijken naar de eisen die je zelf stelt aan jouw business center: Amersfoort biedt de mogelijkheden namelijk om zelf kritisch te worden.

Het is aantrekkelijk om hier een kantoor op te zetten omdat het centraal gelegen is in Nederland, maar tegelijkertijd is er een grote afzetmarkt die samengesteld is uit meer dan 150.000 inwoners en een groot aantal bedrijven waarvan een groot aantal ook nog eens internationale betrekkingen heeft, die het nog aantrekkelijker kunnen maken om hier een samenwerking te gaan zoeken of diensten over te nemen die uitbesteed worden wanneer de bedrijven verder zullen gaan groeien.

star
star
star
star
star
4.5 uit 5 / 2 stemmen
Je zoekopdracht leverde geen resultaat op
Sorteer op
Geschikt voor een café of restaurant
format_list_bulleted
apps
Toon aantal