arrow_upward

Op deze pagina vind je beschikbare coworking spaces in Eindhoven. Gebruik onderstaande zwarte zoekbalk om je zoekopdracht te specificeren en klik op een locatie voor meer informatie.Lees meer

Creëer zoekagent

Volledigoverzicht

Bestel meer informatie

Gratisenvrijblijvend

Contactpersoon

Vind aantrekkelijke coworking spaces: Eindhoven heeft een ruim aanbod

Eindhoven ligt in de provincie Noord-Brabant en is met een inwonertal van ruim 225.000 de vijfde grote stad van Nederland. Mede door de komst van invloedrijke bedrijven, zoals vrachtwagenfabrikant DAF en elektronicagigant Philips heeft de stad tijdens de vorige eeuw een grote economische ontwikkeling doorgemaakt. Na de reorganisatie van Philips en het failliet gaan van DAF heeft de stad een economische teruggang gekend, maar heeft daarna een sterke comeback gemaakt. Tegenwoordig staat de stad bekend als een hightech-regio van internationale allure. De vroegere industrie heeft plaatsgemaakt voor kennis en innovatie. Eindhoven is het kloppende hart van de Brainportregio, waar samen met andere gemeenten, bedrijven en kennisinstellingen uit de regio Zuidoost-Brabant op baanbrekende wijze wordt samengewerkt op het gebied van innovatieve technologie. De lichtstad is onder andere de thuisbasis van de High Tech Campus en diverse universiteiten, bedrijven en kenniscentra, die werkzaam zijn op dit gebied. Als je op zoek bent naar een perfecte locatie voor een coworking space in een van de vele business centers: de technologiestad Eindhoven heeft ondernemers en startups veel te bieden.


Coworking: Eindhoven is verbonden met de rest van de wereld

Eindhoven is niet alleen een technologische hot-spot, door de ligging van de stad en de gunstige verbindingen met zowel de Randstad, Duitsland als België, behoort de stad ook tot de top logistieke hot-spots van Nederland. Een coworking space in Eindhoven is daarom een perfecte basis van waaruit je je bedrijf kunt presenteren. Eindhoven wordt niet alleen omringd door een uitstekend wegennet, ook het openbaar vervoersnetwerk is goed te noemen. Het Centraal Station vormt het primaire knooppunt van al het openbaar vervoer in de stad. Er zijn diverse treinverbindingen met nationale en internationale bestemmingen en er is een goed verzorgd busnetwerk, die de diverse delen van de stad en de omliggende regio’s met elkaar verbinden. De stad beschikt ook over een eigen luchthaven: Eindhoven Airport. Deze luchthaven is de op een na grootste luchthaven van Nederland en zal de komende jaren doorgroeien naar 43.000 starts en landingen per jaar. De goede bereikbaarheid is een groot voordeel voor huurders van een coworking space in deze stad.

Coworking spaces – Eindhoven heeft toplocaties

Eindhoven barst van de innovatie, technologie en initiatieven. Dit is ook terug te zien in de bijzondere locaties van bedrijfsruimtes, zoals de High Tech Campus. Op deze innovatieve toplocatie zijn meer dan 150 bedrijven gehuisvest: een gewilde plek voor het huren van een ruimte voor co-working in een van de vele business centers. Andere aantrekkelijke plekken waar ruimtes voor co-working te huur zijn: het centrum, het business district rond Eindhoven Airport en het Flight Forum. Dat de stad is energiek en creatief is, blijkt ook uit de initiatieven, die er zijn op het gebied van herontwikkeling. In Eindhoven worden de laatste tijd veel oude, verlaten industrieterreinen en fabriekspanden omgevormd tot creatieve hotspots, waar ruimte is voor wonen, werken, studeren en recreatie. Goede voorbeelden hiervan zijn het voormalige industrieterrein van Philips op de Strijp S, het voormalige SX-pand van de glasfabriek van Philips en het voormalige gasindustrieterrein (NRE). Al deze ontwikkelingen zullen ook leiden tot nieuwe business centers waar coworking spaces te huur worden aangeboden.

Coworking in Eindhoven: perfect voor startups en zzp'ers

De lichtstad oefent al jaren een grote aantrekkingskracht uit op startende bedrijven uit de design- en technologiesector. De meeste van deze startups hebben zich geclusterd op de High Tech Campus, maar ook veel nieuwkomers kiezen voor het hippe en vernieuwende Strijp S. Veel beginnende bedrijven kiezen voor deze locaties voor het huren van een co-working ruimte vanwege de flexibiliteit, de lage kosten en de mogelijkheden voor ondersteuning en financiering. De stad is niet alleen populair bij startende bedrijven, maar mag ook steeds internationale bedrijven verwelkomen, hetgeen blijkt uit de Financial Time Direct Investment Index, waar Eindhoven op de derde plaats eindigde als het gaat om het aantrekken van buitenlandse bedrijven en investeringen. Coworking spaces in Eindhoven bieden investeerders, startups en bedrijven de perfecte uitvalsbasis.
star
star
star
star
star
4.0 uit 5 / 1 stemmen
Je zoekopdracht leverde geen resultaat op
Sorteer op
format_list_bulleted
apps
Toon aantal