50% kiest voor alternatieve kantooroplossingen in business centers

50% kiest voor alternatieve kantooroplossingen in business centers

05
aug
2016
Arthur Buijs
Een nieuwe manier van werken. Uit een nieuw rapport van MatchOffice blijkt dat de helft van alle huurders van kantoren kiest voor alternatieve kantooroplossingen in business centers.
05
aug
2016
Arthur Buijs

 

Het onderzoek is gebaseerd op de antwoorden van 1135 gebruikers van business centers in 17 landen en toont aan dat de helft van de ondervraagden de voorkeur heeft voor alternatieve kantooroplossingen boven traditionele kantoren.

In totaal had 14,3% van de ondervraagden een contract voor een virtual office, 12% voor een dagkantoor, 10,6% voor een werkruimte in een gedeeld kantoor, 6,3% voor een conferentie- en vergaderruimte en 5,8% voor overige oplossingen. De overgebleven 50,8% huurde een traditioneel kantoor. 

Hauke Haas

Hauke Haas, COO van MatchOffice 

In een vergelijkbaar onderzoek uit 2013 gaf slechts 33% aan te kiezen voor alternatieve kantooroplossingen. De laatste cijfers tonen dus een toename van 17% in slechts twee jaar.

“De business center branche heeft de laatste tien jaar enorme ontwikkelingen meegemaakt. Tien jaar geleden koos 80% van de bedrijven voor een traditioneel kantoor”, zegt Hau Haas, COO van MatchOffice, die twintig jaar ervaring heeft in de sector. 

“De sector heeft zich goed ontwikkeld, zeker in de laatste twee jaar. We zien dat business centers voor meer gebruikt kunnen worden dan alleen kantoren. Tegelijkertijd zien we nieuwe type business centers, zoals Noho in Kopenhagen en Tribes hier in Nederland. Deze centers bieden een nieuw soort werkbelevenis.”

 

Bedrijven omarmen ‘het nieuwe werken’

“Het feit dat meer en meer bedrijven kiezen voor alternatieve kantooroplossingen, laat een trend zien in de manier waarop gewerkt wordt”, zegt Hauke Haas.

“Het is duidelijk dat veel bedrijven tegenwoordig veel mobieler zijn en niet per se een permanent kantoor nodig hebben. Ook is het mogelijk dat werknemers van een bedrijf die ver van het hoofdkantoor wonen, in mindere mate fysiek aanwezig hoeven te zijn.”

“Om tijd en geld te besparen, kunnen bedrijven enkele weken lang kantoren per dag huren in een business center. Vergaderzalen kunnen zelfs per uur worden gehuurd”, aldus Hauke Haas.

Deze trend wordt ook waargenomen door Peter Møller, Country Manager van Denemarken bij Regus, ’s werelds grootste aanbieder van business centers. “We zien bij zowel grote als kleine bedrijven een groeiende vraag naar alternatieve kantooroplossingen, en we hebben ons aanbod hierop aangepast.”

De groeiende vraag wijt Møller aan het feit dat bedrijven mobieler zijn geworden en meer flexibele oplossingen zoeken voor hun werknemers. “De ‘a la carte’ oplossingen van bussines centers stelt bedrijven in staat om mobieler en flexibeler te werken”, zegt Peter Møller.

 

Lees het volledige verslag hier: MatchOffice Client Survey 2015

survey

Onze lidmaatschappen
  • MatchOffice lidmaatschap logo
  • MatchOffice lidmaatschap logo