arrow_upward

19 kantoorruimtes: Maastricht

Op deze pagina vind je beschikbare locaties in Maastricht. Gebruik onderstaande zwarte zoekbalk om je zoekopdracht te specificeren en klik op een locatie voor meer informatie.Lees meer

Creëer zoekagent

Volledigoverzicht

Bestel meer informatie

Gratisenvrijblijvend

Contactpersoon

Waarom een kantoorruimte huren in Maastricht?

Maastricht is de hoofdstad van de provincie Limburg en telt ruim 122.000 inwoners. De stad ligt dichtbij het punt waar Nederland, België en Duisland samenkomen en is daardoor een interessante vestigingsplaats voor bedrijven die in meerdere van deze landen actief zijn.

Maastricht heeft als meest Zuidelijke grote stad van Nederland een heel eigen karakter. Hier zien we de bourgondische invloeden sterk terug en daat maakt Maastricht dan ook tot een populaire toeristische bestemming. Dit zorgt ervoor dat Maastricht een grote afzetmarkt kent, waardoor het een aantrekkingskracht heeft op bedrijven in de regio.

De bedrijvigheid in Maastricht

Maastricht is van oudsherre een belangrijke industriestad geweest, en deze sector heeft altijd voor een grote werkgelegenheid gezorgd. Echter door automatisering zijn er veel banen verloren gegaan waardoor de stad haar focus heeft verlegd naar de kennisindustrie. Zo is de Universiteit van Maastricht een belangrijke werk- en opdrachtgever en zijn er diverse grote bedrijven in Maastricht gevestigd waaronder Vodafone en Q-Park.

De mogelijkheden voor een kantoorruimte in Maastricht

Wil je een kantoorruimte huren in Maastricht, dan is het belangrijk om vast te stellen wat je wensen en eisen zijn. Daarop gebaseerd kun je vaststellen welke kantooroplossing voor jou het beste is.

Een eigen kantoor

Zo is het voor grotere bedrijven aantrekkelijk om een eigen kantoor te huren, dat je niet hoeft te delen met andere bedrijven/ondernemers. Het grote voordeel hiervan is dat je alle vrijheid hebt qua inrichting en uitrusting. Dit is ideaal voor bedrijven die een sterke identiteit willen uitdragen. Het nadeel van een eigen kantoor huren zijn de kosten, die je alleen moet dragen. Daarnaast is er weinig ruimte voor flexibiliteit. Heb je eenmaal een huurcontract getekend, zit je daar meestal aan vast.

Een kantoorruimte in een business center

Een andere populaire optie voor het huren van kantoorruimte in Maastricht is een business center. Hier zit je samen met andere bedrijven/ondernemrs in een kantoorgebouw en deel je gezamenlijke faciliteiten zoals de receptie, de kantine, de vergaderruimten, kopieërruimte, etc. Daarnaast heb je je eigen kantoorruimte of kun je ervoor kiezen om met meerdere anderen in een open ruimte te werken.

Het grote voordeel voordeel van een business center zijn de relatief lage kosten t.o.v. een eigen kantoor. Daarnaast zijn de huurcontracten doorgaans een stuk flexibeler en heb je toegang tot een groot aantal faciliteiten die het werk makkelijker maken. Zo kun je bijvoorbeeld inkomende telefoontjes laten afhandelen door de centrale receptie en hoef je je geen zorgen te maken om schoonmaak en onderhoud.

Een werkplek in een coworking space

Deze optie is aantrekkelijk voor zzp’ers. In een coworking space werk je in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte samen met andere ondernemers. Het idee achter coworking spaces is dat je hier in contact kunt komen met andere ondemers die in een vergelijkbare situatie zitten. Hier kunnen nieuwe samenwerkingen ontstaan en je kunt je professionele netwerk uitbreiden.

Dit grote voordeel is eigenlijk direct het belangrijkste nadeel van een coworking space: je hebt weinig privacy en soms kan het lastig zijn om je te concentreren. Veel coworking spaces bieden daarom afgesloten ruimtes waar je je kunt afzonderen en concentreren op je werk.

De bereikbaarheid van een kantoorruimte in Maastricht

Een groot voordeel (en potentieel nadeel) van een kantoorruimte in Maastricht is de ligging. Voor internationaal opererende bedrijven kan Maastricht de sleutel zijn naar Europa. Zowel Duitsland, België en Frankrijk zijn vanuit Maastricht zeer goed bereikbaar, wat grote mogelijkheden met zich meebrengt. De bereikbaarheid van Maastricht vanuit andere grote Nederlandse steden is gezien de ligging echter beperkt. Dat hoeft overigens geen groot probleem te zijn, het is alleen wel een overweging waard.

star
star
star
star
star
4.3 uit 5 / 4 stemmen
Je zoekopdracht leverde geen resultaat op
Sorteer op
format_list_bulleted
apps
Toon aantal