Groeiende vraag naar flexibiliteit:  beheerde kantoren veranderen in coworking spaces

Groeiende vraag naar flexibiliteit: beheerde kantoren veranderen in coworking spaces

12
dec
2017
Arthur Buijs
Het verschil tussen beheerde kantoren en coworking spaces wordt steeds kleiner. Dit is een van de vele benoemenswaardige conclusies van Europa’s grootse coworking conferentie, Coworking Europe 2017 in Dublin.
12
dec
2017
Arthur Buijs

Minder dan een jaar geleden was de markt voor flexibele werkplekken nog redelijk verdeeld tussen het beheerde kantoor en het opkomende concept van de coworking space. Nu groeien deze twee steeds meer naar elkaar toe, volgens Jakob Dalhoff, CEO van MatchOffice.

In november bezocht hij Europas grootste conferentie op het gebied van coworking, Coworking Europa 2017 in Dublin, waar MatchOffice een van de sponsors was. Hier kwamen 425 specialisten uit 40 landen samen om de wereldwijde ontwikkelingen op het gebied van kantoren en werkplekken te bespreken.

 

Ongekende groei

De markt voor beheerde kantoren en coworking spaces groeit hard, en dit komt vooral door een groeiende vraag naar flexibiliteit, kostenbesparing, fraai design en ´networking´. In grote steden over de hele wereld worden iedere maand spannende nieuwe coworking spaces geopend, stelt Jakob Dalhoff.

Veel verhuurders van coworking spaces zijn constant op zoek naar nieuwe ideeën om waarde te creëren voor hun klanten. Het ontwikkelen van interessante nieuwe services zal de komende tijd steeds belangrijker worden.

Dit zou bijvoorbeeld kunnen via slimme nieuwe software, maar ook via een sterkere focus op waardevolle connecties of functionele werkplekken, met als uiteindelijke doel om waarde te creëren voor klanten en ze te blijven binden.

 

Groeiende aandacht voor coworking

Op de Coworking Europe 2017 conferentie in Dublin werd uitvoerig besproken welke effect de groeiende populariteit van coworking heeft op de kantorenmarkt. Vooral de aandacht van de traditionele vastgoedmarkt werd onder de loep genomen.

De deelnemers aan de conferentie waren ervan overtuigd dat grote spelers in de kantoorverhuur industrie het coworking concept zullen omarmen, voeg Jakob Dalhoff toe.

Tijdens de conferentie in Dublin werden diverse andere trends belicht. Een daarvan is dat bedrijven steeds vaker zelf coworking spaces openen voor hun werknemers. Een ander hoogtepunt van de conferentie was de presentative van een wereldwijd onderzoek van het Duitse platform Deskmag.com, dat eerder al een coworking rapport publiceerde dat veel interessante punten bevatte.

De Coworking Europe 2018 conferentie vindt volgend jaar plaats in november, op een nog aan te kondigen locatie.

 

 

Lees meer over coworking:
Coworking Europe 2017 Dublin
Deskmag.com: The 2017 Global Coworking Survey
Deskmag.com: The Big Merge: Coworking & Corporate Real Estate
61% of Employees Believe Advantages of Workplace of the Future Outweigh Drawbacks

Onze lidmaatschappen
  • MatchOffice lidmaatschap logo
  • MatchOffice lidmaatschap logo