De toekomst van het kantoor

De toekomst van het kantoor

04
apr
2017
Arthur Buijs
Het open kantoor krijgt een upgrade: Living Office is de fijnere, meer aantrekkelijke werkplek van de toekomst. Hij zorgt voor een betere sociale balans, creativiteit, productiviteit, en betere resulaten – zowel voor het bedrijf als voor werknemers.
04
apr
2017
Arthur Buijs

Het inmiddels klassieke open-office concept, dat de afgelopen decenia grote successen heeft gekend binnen de kantoorwereld, heeft zijn beste tijd gehad. Volgens internationale architecten en ruimte- en kantoormeubeldesigners is the Living Office de toekomst – ook van jouw kantoor.

 

”Kantoorwerk is veranderd – maar de meeste kantoren niet. Het kantoor van de toekomst moet op een andere manier met haar talenten omgaan. De nadruk zal meer liggen op aantrekken, verzorgen, uitdagen en behouden. Talenten zijn de innovatie van ieder bedrijf,” vertelt Amerikaanse designgigant Herman Miller.

 

Living Office is de succesvolle kantoorruimte van morgen, die je dagelijkse werk naar een hoger niveau tilt en je bedrijf helpt haar strategische doelen te bereiken.

 

Individuele focus

De kantoren van de toekomst combineren het open kantoor met ge-upgrade versie van de cubicle. Dus met freelanceruimtes, geluidsdichte stiltekamers en stilteruimtes waar werknemers ongestoord kunnen werken aan zelfstandige taken en projecten.

 

Een studie uitgevoerd door het Amerikaanse architectuur en designbureau Gensler laat zien dat in 2013 werknemers op kantoor 54 procent van hun tijd besteedden aan individuele taken, ten opzichte van 48 procent in 2008.

 

 

 

“Het ontwerpen van een van onze Living Office kantoren kun je vergelijken met het bereiden van een grote en complexe maaltijd,” zegt Lori Gee, hoofd van het team van Herman Miller. Onze recepten zijn niet alleen ruimtelijk – ze moeten aan de cognitieve, sociale, gedrags- en fysieke behoeften van iedere werknemer voldoen, waar, wanneer en wat voor werk ze ook doen.

 

Living Office

Het Living Office van de toekomst is voor iedere werknemer de juist combinatie tussen huiskamer en werkplek, waar ruimte is voor zijn of haar persoonlijke werkbehoeften.

 

“Bedrijven focussen op producten en performance, en daarbij maakt het in principe niet uit of dat vanuit een huiskameromgeving gebeurt of vanaf een kantoorbureau – zo lang de werkprocessen goed uitgevoerd worden,” stellen Herman Miller designers, die in de afgelopen jaren tot nu toe 10 verschillende uitvoeringen van het Living Office concept hebben gelanceerd.

 

Lees meer:

Hermanmiller.com: Living Office

Entrepreneur.com: The Open-Office Concept Is Dead

Workdesign.com: Check Out the Super Flexible Social Tables HQ

Onze lidmaatschappen
  • MatchOffice lidmaatschap logo
  • MatchOffice lidmaatschap logo