Vijf tips voor het fotograferen van je kantoorruimte

Vijf tips voor het fotograferen van je kantoorruimte

20
sep
2016
Arthur Buijs
Als je je kantoorruimte wilt verhuren of verkopen, zijn goede foto’s heel belangrijk. Onze fotograaf geeft vijf tips.
20
sep
2016
Arthur Buijs

Foto’s hebben een groot effect op hoe snel je je kantoorruimte zult verhuren. Een onderzoek van MatchOffice toont aan dat advertenties met foto’s 44% beter scoorden dan advertenties zonder foto’s. Dat foto’s belangrijk zijn, is dus duidelijk, maar de kwaliteit van de foto’s kan ook een groot verschil maken.

Onze fotograaf Matt Marsh uit Londen geeft je vijf tips om je foto’s er een stuk professioneler uit te laten zien.

 

 

 

De juiste Belichting

Als je foto’s van je kantoor neemt, zet dan alle lichten aan en open alle gordijnen. Zo veel mogelijk (dag)licht laten je foto’s er helder en natuurlijk uitzien.

 

Vervorming van het beeld

Als je foto’s van je ruimte neemt, is een groothoeklens meestal de beste optie. Deze lenzen hebben de neiging om het beeld licht te vervormen. Dit is echter niet per se een slechte zaak: vervormingen kunnen ervoor zorgen dat een ruimte groter lijkt. Hiervoor moet de camera in een hoek van de ruimte worden gezet, dit zorgt ervoor dat de ruimte op een natuurlijke manier groter lijkt. Pas op dat je niet dichtbijzijnde muren fotografeert: dit zorgt er weliswaar voor dat je ruimte groter lijkt, maar de lijnen van de muur zullen worden uitgerekt en verbogen. Dit geeft een onnatuurlijke uitstraling.

 

Strakke lijnen

Je moet er altijd op letten om rechte lijnen in je foto’s te hebben. Wanneer je foto neemt met verticale lijnen, bijvoorbeeld waar twee muren samenkomen, moet het beeld altijd verticaal zijn. Anders ontstaat er een onbalans die ervoor zorgt dat je foto er onprofessioneel uitziet.

 

 

Langzame sluitertijd of ISO

Als je foto’s maakt in een donkere ruimte, zijn er een aantal dingen die je kunt doen om de ruimte lichter te laten lijken. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een lange sluitertijd of verhoog de ISO-waarde.

Persoonlijk raad ik altijd een lange sluitertijd aan. Hoe langer de sluitertijd, hoe meer licht er valt op de sensor en hoe helderder het beeld wordt. Als je een lange sluitertijd hanteert, moet je altijd gebruik maken van een statief. Hierdoor voorkom je dat de foto’s wazig worden.

Een andere manier om een foto lichter te maken, is om de ISO-waarde te verhogen. Een hogere ISO-waarde zorgt ervoor dat je lens gevoeliger wordt voor licht, waardoor je foto’s helderder worden. Een te hoge ISO-waarde kan er echter voor zorgen dat je foto’s korrelig en wazig worden. Gebruik hiervoor altijd een ISO-waarde van minder dan 800.

 

Maak gebruik van de flits

Een flitser is een goede manier om een ruimte te verlichten. Het is het beste om een externe flitser te gebruiken, dan kun je de flitser in een hoek van de ruimte zetten. Zo kun je donkere plekken of hoeken extra belichten. Ik kan je ook aanbevelen om de flitser op een muur te richten. Daardoor wordt het licht zachter en wordt het beter verspreid over de ruimte. 

 

Schrijf u in bij MatchOffice.nl als verhuurder en begin met het adverteren met de perfecte foto's waarvan u nu weet hoe u ze maakt.

 

 

 

Onze lidmaatschappen
  • MatchOffice lidmaatschap logo
  • MatchOffice lidmaatschap logo