arrow_upward

66 kantoorruimtes: Rotterdam

Op deze pagina vind je beschikbare locaties in Rotterdam. Gebruik onderstaande zwarte zoekbalk om je zoekopdracht te specificeren en klik op een locatie voor meer informatie.Lees meer

Creëer zoekagent

Volledigoverzicht

Bestel meer informatie

Gratisenvrijblijvend

Contactpersoon

Wat maakt Rotterdam een goede kantoorlocatie?

Rotterdam staat bekend als een van de populairste steden van Nederland om een kantoor te huren. Het is qua inwoners na Amsterdam de tweede grootste stad van Nederland en biedt dan ook uitstekende kansen op zakelijk gebied. De grootste haven van Europa, die in Rotterdam gevestigd is, brengt enorm veel bedrijvigheid en handel naar de stad. Veel grote multinationals hebben dan ook hun hoofdkantoor of regionaal kantoor in Rotterdam.

Rotterdam – de stad van harde werkers

Rotterdam staat natuurlijk bekend als een echte arbeidersstad, vol noeste mannen die in de haven zwaar werk verrichten. Maar dat betekent niet dat kantoren in Rotterdam ondergerepresenteerd zijn, of dat daar niet hard gewerkt zou worden. Integendeel, er zijn volop mogelijkheden als je een kantoorruimte in Rotterdam wilt huren (om hard te werken). De meeste kantoren vind je in het Centrum, bijvoorbeeld aan de Weena, de Blaak en de Coolsingel. Deze locaties zijn erg gewild mede dankzij de centrale ligging en de uitstekende bereikbaarheid.

Vind kantoorruimte in een economische groeistad

Rotterdam ondergaat een grote transformatie. Was er vroeger veel werkgelegenheid in de haven en de industrie, verdwijnen er tegenwoordig steeds meer banen in deze sectoren door automatisering. Er komt steeds meer focus te liggen op zakelijke diensverlening en de informatiesector. Verhuurders van kantoren in Rotterdam spelen hier op in, waardoor de mogelijkheden voor het huren van een kantoorruimte steeds groter worden. Zo ontstaan er bijvoorbeeld veel ondernemershubs, waar coworking de nieuwe norm is. Al met al groeide de Rotterdamse economie in 2016 met 2,7%, mede door snelgroeiende startups, en er wordt verwacht dat deze trend zich doorzet.

Waar kun je het beste een kantoor huren in Rotterdam?

Zoals gezegd zijn de meeste kantoorruimtes in Rotterdam gevestigd in het centrum van de stad. Veel bedrijven werken graag in de nabijheid van het Centraal Station, zeker als ze veel klanten en bezoekers ontvangen. Verder is het gebied rondom Rotterdam Airport een populaire kantoorlocatie, zeker vanwege de international verbinding. De Kop van Zuid is een bijzondere locatie aan de zuidoever van de Maas en wordt ook wel het ’Manhattan aan de Maas’ genoemd. Kantoren op deze locatie bieden vaak fraaie uitzichten over de stad.

De bereikbaarheid van een kantoorruimte in Rotterdam

Rotterdam kent uitstekende verbindingen door een uitgebreid netwerk van treinen, metro’s, (water)bussen en trams. Vrijwel alle delen van de stad zijn prima bereikbaar en door de redelijk centrale ligging van Rotterdam zijn ook andere steden in Nederland goed bereikbaar. Ook met de auto kun je makkelijk van en naar je kantoor in Rotterdam reizen. Op internationaal vlak heeft Rotterdam haar eigen vliegveld, maar ook Schiphol ligt op comfortabele afstand.

star
star
star
star
star
3.8 uit 5 / 4 stemmen
Je zoekopdracht leverde geen resultaat op
Sorteer op
format_list_bulleted
apps
Toon aantal